Šokoladinis tortas su braškėmis
Cooking time
1
hour15
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Miltai – 175 g 175
Grietinėlė – 250 g 250
Braškės – 500 g 500
Sviestas – 125 g 125
Miltinis cukrus – 50 g 50
Kakavos milteliai – 25 g 25
Maskarponė – 200 g 200
Baltasis šokoladas – 50 g 50
Braškių uogienė – 4 šaukštai 4
Gaminimo eiga
- Virtuviniu kombainu sumaišome kakavą, cukrų, druską, kubeliais supjaustytą sviestą ir miltus
- Maišome, kol masė tampa panaši į trupinius
- Kiaušinio trynį išmaišome su šaukštu šalto vandens ir įdedame į miltų mišinį
- Virtuviniu kombainu sukame tol, kol tešla sulimpa į vieną gumulą
- Išimame ir rankomis padarome rutulį
- Suvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame pastovėti šaltai 30 minučių
- Ant miltais pabarstytos lentos iškočiojame tešlą
- Įklojame į žemą, 20 cm skersmens kepimo formą, apipjaustome kraštus
- Padedame pastovėti šaltai valandą
- Kepame 180° C karštumo orkaitėje 15 minučių
- Paskui išimame ir atvėsiname
- Baltąjį šokoladą ištirpiname dubenyje, įstatytame į puodą su verdančiu vandeniu
- Kitame dubenyje išplakame maskarponę ir grietinėlę
- Į masę įmaišome skystą šokoladą
- Ant torto papločio užtepame įdarą ir apdedame braškių puselėmis
- Braškes ištepame pakaitintu džemu
- Atšaldome
Neskanus