Šokoladinis tortas su braškėmis

Tortai 1 comment

Šokoladinis tortas su braškėmis

0.0 from 1 vote
Course: TortaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 

15

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Miltai175 g 175

  • Grietinėlė250 g 250

  • Braškės500 g 500

  • Sviestas125 g 125

  • Miltinis cukrus50 g 50

  • Kakavos milteliai25 g 25

  • Maskarponė200 g 200

  • Baltasis šokoladas50 g 50

  • Braškių uogienė4 šaukštai 4

Gaminimo eiga

  • Virtuviniu kombainu sumaišome kakavą, cukrų, druską, kubeliais supjaustytą sviestą ir miltus
  • Maišome, kol masė tampa panaši į trupinius
  • Kiaušinio trynį išmaišome su šaukštu šalto vandens ir įdedame į miltų mišinį
  • Virtuviniu kombainu sukame tol, kol tešla sulimpa į vieną gumulą
  • Išimame ir rankomis padarome rutulį
  • Suvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame pastovėti šaltai 30 minučių
  • Ant miltais pabarstytos lentos iškočiojame tešlą
  • Įklojame į žemą, 20 cm skersmens kepimo formą, apipjaustome kraštus
  • Padedame pastovėti šaltai valandą
  • Kepame 180° C karštumo orkaitėje 15 minučių
  • Paskui išimame ir atvėsiname
  • Baltąjį šokoladą ištirpiname dubenyje, įstatytame į puodą su verdančiu vandeniu
  • Kitame dubenyje išplakame maskarponę ir grietinėlę
  • Į masę įmaišome skystą šokoladą
  • Ant torto papločio užtepame įdarą ir apdedame braškių puselėmis
  • Braškes ištepame pakaitintu džemu
  • Atšaldome

One Comment

  1. Neskanus

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*