Šokoladinis pyragas su kriaušėmis
Cooking time
1
hour15
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska – 1/2 šaukštelio 1/2
Cukrus – 8 šaukštai 8
Kiaušiniai – 1 vnt 1
Miltai – 3/2 puodelio 3/2
Grietinėlė – 1 puodelis 1
Sviestas – 1/2 puodelio 1/2
Juodasis šokoladas – 100 g 100
Kakavos milteliai – 1/2 puodelio 1/2
Kriaušės – 3 vnt 3
Kiaušinio tryniai – 1 vnt 1
Vanilės ekstraktas – 2 šaukšteliai 2
Gaminimo eiga
- Visus tešlos ingredientus, išskyrus kakavą ir miltus, maišyti mikseriu 25 – 30 sek
- Suberti kakavą ir maišyti minutę
- Suberti miltus ir maišyti, kol susidarys tešla
- Tešla iškloti 26 cm skersmens pyrago formą ir, kol ruošiamas įdaras, laikyti šaldytuve
- Orkaitę įkaitinti iki 180° C
- Puode užvirti grietinėlę ir 2 v
- š
- cukraus
- Nukelti nuo viryklės ir suberti susmulkintą šokoladą
- Gerai išmaišyti iki vientisos masės
- Šiek tiek ataušinti
- Sudėti kiaušinį, trynį, vanilę ir lengvai išmaišyti
- Supilti masę į paruoštą kepimo formą, išklotą tešla
- Kad būtų lengviau perkelti į orkaitę, formą geriau įdėti į skardą
- Kriaušes nulupti ir perpjovus pusiau supjaustyti plonomis riekėmis
- Jas išdėlioti ant šokoladinio kremo ir lengvai į jį įspausti
- Kepti 10 min
- Orkaitės temperatūrą sumažinti iki 160° C
- Pyragą pabarstyti likusiais 2 v
- š
- cukraus ir dar kepti apie 20 min
- , kol kremas sustandės, o kriaušės ims blizgėti
- Šiek tiek ataušinti ir patiekti dar šiltą