Šokoladinis pyragas su kriaušėmis

Pyragai 0 comments

Šokoladinis pyragas su kriaušėmis

0.0 from 0 votes
Course: PyragaiDifficulty: Vidutinis
Cooking time

1

hour 

15

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska1/2 šaukštelio 1/2

  • Cukrus8 šaukštai 8

  • Kiaušiniai1 vnt 1

  • Miltai3/2 puodelio 3/2

  • Grietinėlė1 puodelis 1

  • Sviestas1/2 puodelio 1/2

  • Juodasis šokoladas100 g 100

  • Kakavos milteliai1/2 puodelio 1/2

  • Kriaušės3 vnt 3

  • Kiaušinio tryniai1 vnt 1

  • Vanilės ekstraktas2 šaukšteliai 2

Gaminimo eiga

  • Visus tešlos ingredientus, išskyrus kakavą ir miltus, maišyti mikseriu 25 – 30 sek
  • Suberti kakavą ir maišyti minutę
  • Suberti miltus ir maišyti, kol susidarys tešla
  • Tešla iškloti 26 cm skersmens pyrago formą ir, kol ruošiamas įdaras, laikyti šaldytuve
  • Orkaitę įkaitinti iki 180° C
  • Puode užvirti grietinėlę ir 2 v
  • š
  • cukraus
  • Nukelti nuo viryklės ir suberti susmulkintą šokoladą
  • Gerai išmaišyti iki vientisos masės
  • Šiek tiek ataušinti
  • Sudėti kiaušinį, trynį, vanilę ir lengvai išmaišyti
  • Supilti masę į paruoštą kepimo formą, išklotą tešla
  • Kad būtų lengviau perkelti į orkaitę, formą geriau įdėti į skardą
  • Kriaušes nulupti ir perpjovus pusiau supjaustyti plonomis riekėmis
  • Jas išdėlioti ant šokoladinio kremo ir lengvai į jį įspausti
  • Kepti 10 min
  • Orkaitės temperatūrą sumažinti iki 160° C
  • Pyragą pabarstyti likusiais 2 v
  • š
  • cukraus ir dar kepti apie 20 min
  • , kol kremas sustandės, o kriaušės ims blizgėti
  • Šiek tiek ataušinti ir patiekti dar šiltą

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*