Smetoniškas silkės receptas

Žuvies patiekalai, Kalėdiniai patiekalai 6 comments

Senas geras silkės paruošimo būdas. Produktų kiekius rašau iš akies 😉

Smetoniškas silkės receptas

3.9 from 7 votes
Course: Žuvies patiekalai, Kalėdiniai patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

30

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Aliejus1 stiklinė 1

  • Morkos1,5 kg 1,5

  • Svogūnai1 kg 1

  • Pomidorų padažas0,5 litro 0,5

  • Pievagrybiai0,5 litro 0,5

  • Silkė2 vnt 2

  • virti grybai0,5 litro 0,5

Gaminimo eiga

  • Silkes nulupti ir supjaustyti 1,5×1,5 cm gabalėliais
  • Svogūnus nulupti ir supjaustyti kubeliais kaip mišrainei
  • Morkas nulupti ir supjaustyti kaip mišrainei
  • Svogūnus patroškinti gilioje keptuvėje su puse aliejaus
  • Kai suminkštės dėti supjaustytas morkas, dapilti aliejaus ir dar patroškinti
  • Tada dėti grybus, tomatus ir dar pavirti, kol daržovės įgys tomatų skonį
  • Silkę dėti į pravėsusią bet nebekarštą masę
  • Gerai išmaišyti, atšaldyti ir skanaus!

6 Comments

  1. atrodo skaniai!

  2. silkė visada skanu…

  3. Marija

    Kitos seimininkes pagaminta skanu.

  4. manau,kad skanu,bet jau kiekiai tai neaisku is kokios akies. Sitiek grybu,svogunu,morku ir tik 2 silkes

  5. Rima is Toronto

    Tai mano megiamiausias silkes receptas kuciu vakarui. Gaminu tai jau daug metu ir yra visu labai megstama. Seip kiekiai recepto normalus, tik silkes as deciau daugiau ir aliejaus maziau. Aliejaus reikia deti tiek kiek reikalinga kepinimui svogunu ir morku. Skanaus, tikrai geras receptas.

  6. aciu uz recepta,ka tik pasigaminau,laaabai skanu!

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*