Silkės su grietine ir šparaginėmis pupelėmis

Žuvies patiekalai 0 comments

Silkės su šparaginėmis pupelėmis ir grietinės padažu – lengvas ir skanus patiekalas.

Silkės su grietine ir šparaginėmis pupelėmis

0.0 from 0 votes
Course: Žuvies patiekalaiDifficulty: Lengvas
Gaminimo laikas

1

hour 

15

minutes

Receptas 4-ioms porcijoms.

Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Cukrus1 šaukštelis 1

  • Druska: pagal skonį

  • Grietinė250 ml 250

  • Jogurtas175 ml 175

  • Petražolės2 šaukštai 2

  • Silkės filė8 gabaliukai 8

  • Šparaginės pupelės750 g 750

  • Sviestas2 šaukštai 2

  • Svogūnai2 vnt 2

Gaminimo eiga

  • Jei silkės sūrios, jas išmirkyti mineraliniame vandenyje.
  • Išimti žuvų atšakas, filė nusausinti ir šiek tiek palaikyti vėsioje vietoje.
  • Svogūnus supjaustyti žiedeliais. Grietinę išplakti iki purumo su druska ir cukrumi.
  • Plakant palaipsniui supilti jogurtą. Paruoštą kremą atšaldyti. Užvirti 3 l pasūdyto vandens.
  • Šparagines pupeles nuvalyti, supjaustyti į 3 dalis, apvirti, išgriebti ir nulieti šaltu vandeniu. Keptuvėje ištirpinti sviestą, suberti kapotas petražoles, dašius bei šparagines pupeles. Šiek tiek apkepinti ir pagardinti prieskoniais.
  • Silkes išdėlioti lėkštėse, papuošti svogūnų žiedeliais, užkrėsti kremo.
  • Pupeles patiekti atskirai pašildytame dubenėlyje. Skanaus!

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*