Silkės su šparaginėmis pupelėmis ir grietinės padažu – lengvas ir skanus patiekalas.
Silkės su grietine ir šparaginėmis pupelėmis
Gaminimo laikas
1
hour15
minutesReceptas 4-ioms porcijoms.
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Gaminimo eiga
- Jei silkės sūrios, jas išmirkyti mineraliniame vandenyje.
- Išimti žuvų atšakas, filė nusausinti ir šiek tiek palaikyti vėsioje vietoje.
- Svogūnus supjaustyti žiedeliais. Grietinę išplakti iki purumo su druska ir cukrumi.
- Plakant palaipsniui supilti jogurtą. Paruoštą kremą atšaldyti. Užvirti 3 l pasūdyto vandens.
- Šparagines pupeles nuvalyti, supjaustyti į 3 dalis, apvirti, išgriebti ir nulieti šaltu vandeniu. Keptuvėje ištirpinti sviestą, suberti kapotas petražoles, dašius bei šparagines pupeles. Šiek tiek apkepinti ir pagardinti prieskoniais.
- Silkes išdėlioti lėkštėse, papuošti svogūnų žiedeliais, užkrėsti kremo.
- Pupeles patiekti atskirai pašildytame dubenėlyje. Skanaus!