tiesiog tobuli barščiai 😉
sibirietiški barštukai
Cooking time
50
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska – 2 šaukšteliai 2
Cukrus šaukštelis –
Vanduo – 2 l 2
Morkos – 1 vnt 1
Prieskoniai pagal skonį –
Svogūnai – 1 vnt 1
Pomidorų padažas – 3 šaukštai 3
Burokėliai – 3 vnt 3
Bulvės – 3 vnt 3
Saliero gumbas – 0,5 vnt 0,5
Citrinos sultys šaukštas –
kiauienos sprandinė arba maltos mėsos kukulaičiams – 1 kg 1
česnako skiltelė – 1 vnt 1
Gaminimo eiga
- Į verdantį vandenį įdedu visa gabalą mėsos (jai išvirus, supjaustytą sudedu į sultinį, arba atidedu kitam patiekalui), arba sudedu maltos mėsos kukuliukus (galkutes, frikadielkas)
- Kol verda sultinys, į aliejuje apkepusius kubeliais pjaustytus svogūnus sudedu burokine tarka sutarkuotus 1/2 saliero gumbo, žalius burokėlius ir morką
- Priklausomai nuo kiekio, kepu nuo 5 iki 15 min
- pastoviai maišydama
- Kai iškepa, sudedu į verdantį puodą, vėliau įdedu kubeliais supjaustytų bulvių
- Kai bulvės paverda kokias 5 minutes, pradedu krauti prieskonius, kokius po ranka randu – dažniausiai "santa maria" Persiladą ir Aštrius mėsos prieskonius, pasūdau
- Dar įdedu pomidorų padažo, arbatinį šaukštelį cukraus, ir citrinos sulčių (arba balzamico acto šlakelį)
- Kai pajaučiu, kad skonis darosi panašus i dievišką – puodą uždengiu, palieku dar kokiai 15 minučių virti
- Išjungus viryklę įtarkuoju 1 skiltelę česnako ir po gerų 5 min
- maitinu šeimą
- P
- s
- galima įdėti susmulkintų medžiotojų dešrelių – tada ir aromatas svaiginantis pasidaro