sibirietiški barštukai

Daržovių patiekalai, Sriubos 0 comments

tiesiog tobuli barščiai 😉

sibirietiški barštukai

3.0 from 1 vote
Difficulty: Lengvas
Cooking time

50

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska2 šaukšteliai 2

  • Cukrus šaukštelis

  • Vanduo2 l 2

  • Morkos1 vnt 1

  • Prieskoniai pagal skonį

  • Svogūnai1 vnt 1

  • Pomidorų padažas3 šaukštai 3

  • Burokėliai3 vnt 3

  • Bulvės3 vnt 3

  • Saliero gumbas0,5 vnt 0,5

  • Citrinos sultys šaukštas

  • kiauienos sprandinė arba maltos mėsos kukulaičiams1 kg 1

  • česnako skiltelė1 vnt 1

Gaminimo eiga

  • Į verdantį vandenį įdedu visa gabalą mėsos (jai išvirus, supjaustytą sudedu į sultinį, arba atidedu kitam patiekalui), arba sudedu maltos mėsos kukuliukus (galkutes, frikadielkas)
  • Kol verda sultinys, į aliejuje apkepusius kubeliais pjaustytus svogūnus sudedu burokine tarka sutarkuotus 1/2 saliero gumbo, žalius burokėlius ir morką
  • Priklausomai nuo kiekio, kepu nuo 5 iki 15 min
  • pastoviai maišydama
  • Kai iškepa, sudedu į verdantį puodą, vėliau įdedu kubeliais supjaustytų bulvių
  • Kai bulvės paverda kokias 5 minutes, pradedu krauti prieskonius, kokius po ranka randu – dažniausiai "santa maria" Persiladą ir Aštrius mėsos prieskonius, pasūdau
  • Dar įdedu pomidorų padažo, arbatinį šaukštelį cukraus, ir citrinos sulčių (arba balzamico acto šlakelį)
  • Kai pajaučiu, kad skonis darosi panašus i dievišką – puodą uždengiu, palieku dar kokiai 15 minučių virti
  • Išjungus viryklę įtarkuoju 1 skiltelę česnako ir po gerų 5 min
  • maitinu šeimą
  • P
  • s
  • galima įdėti susmulkintų medžiotojų dešrelių – tada ir aromatas svaiginantis pasidaro

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*