Senovinis šaltibarščių receptas.
Šaltibarsčiai
Cooking time
40
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Cukrus pagal skonį –
Kiaušiniai – 2 vnt 2
Actas pagal skonį –
Krapai – 1 šaukštas 1
Grietinė – 0,5-1 stiklinės 0,5-1
Kefyras – 2 buteliai 2
Svogūnų laiškai – 2 šaukštai 2
Agurkai – 2 vnt 2
Burokėliai – 2 ryšulėliai 2
Bulvės – 1 kg 1
burokėlių nuoviras – 2 stiklinės 2
Gaminimo eiga
- Burokėliai bei jų lapkočiai labai gerai nuplaunami, patys burokėliai nulupami
- Tada viskas supjaustoma, užpilama vandeniu, pridedama acto ir verdama uždengtame puode ant mažos ugnies 15 – 20 min
- Paskui ataušinama
- Į indą supilamas kefyras, suplakamas, supilami ataušę burokėliai su visu nuoviru, pasūdoma, įberiama cukraus, sudedami griežinėliais pjaustyti agurkai, svogūnų laiškai ir kietai virti sukapoti kiaušiniai
- Užbalinama grietine, apibarstoma krapais ir patiekiama su virtomis bulvėmis
skanu