Šaltibarščiai
Cooking time
1
hour15
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Kiaušiniai – 2 vnt 2
Kefyras – 2 l 2
Svogūnų laiškai žiupsnelis –
Agurkai – 1-2 vnt 1-2
Marinuoti burokėliai – 1/2 l 1/2
Gaminimo eiga
- Į didesnį dubenį supilame marinuotus burokėlius, suberiame nuluptus, smulkiai supjaustytus agurkus, sukapotus svogūnų laiškus, krapus
- Užpilame kefyru, pasūdome, suberiame smulkiai supjaustytus kietai virtus kiaušinius ir išmaišome
- Prieš tiekdami į stalą, šaltibarščius 1 valandą palaikome šaldytuve
- Valgome su karštomis virtomis bulvėmis
- Pastabos: Nėra idealaus šaltibarščių recepto – ši sriuba visada atspindi jos ruošėjo skonį
- Jeigu sriuba atrodo per tiršta, atskiedžiame virintu vandeniu, šaltu pienu, grietinėle
- Kefyrą galime sumaišyti su grietine arba jogurtu
- Jeigu šaltibarščius darome iš šviežiai išvirtų burokėlių, juos supjaustome labai plonais šiaudeliais, apibarstome druska ir truputį palaikome
Aciu uz ta recepta, man idomu, kadangi gyvenu Argentinoje, ir mano tevu namuose ja valgydavome, ir buvo skanu.