Salierų sriuba

Sriubos 0 comments

Salierų sriuba

0.0 from 0 votes
Course: SriubosDifficulty: Vidutinis
Cooking time

50

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Miltai2 šaukštai 2

  • Grietinėlė250 ml 250

  • Sviestas3 šaukštai 3

  • Daržovių sultinys2 l 2

  • Kiaušinių tryniai3 vnt 3

  • šaldyti žalieji žirneliai225 g 225

  • sumuštinių duona2 riekės 2

  • salierų šakniagumbiai450 g 450

Gaminimo eiga

  • Salierą nulupti, supjaustyti plonais šiaudeliais ir sudėti į verdantį sultinį
  • Puodą uždengti ir ant mažos ugnies virti 25-30 min
  • Kitame puode išlydyti 2 šaukštus sviesto, suberti miltus ir maišant kelias minutes pakepinti
  • Supilti salierus su visu nuoviru, suberti žirnelius ir dar 10 min
  • pavirti
  • Kiaušinių trynius išplakti su grietinėle ir maišant supilti į nuo ugnies nukeltą sriubą
  • Likusiame svieste paskrudinti supjaustytą duoną
  • Skrebučius į sriubą sudėti prieš pat patiekiant
  •  

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*