Salierų sriuba
Cooking time
50
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Miltai – 2 šaukštai 2
Grietinėlė – 250 ml 250
Sviestas – 3 šaukštai 3
Daržovių sultinys – 2 l 2
Kiaušinių tryniai – 3 vnt 3
šaldyti žalieji žirneliai – 225 g 225
sumuštinių duona – 2 riekės 2
salierų šakniagumbiai – 450 g 450
Gaminimo eiga
- Salierą nulupti, supjaustyti plonais šiaudeliais ir sudėti į verdantį sultinį
- Puodą uždengti ir ant mažos ugnies virti 25-30 min
- Kitame puode išlydyti 2 šaukštus sviesto, suberti miltus ir maišant kelias minutes pakepinti
- Supilti salierus su visu nuoviru, suberti žirnelius ir dar 10 min
- pavirti
- Kiaušinių trynius išplakti su grietinėle ir maišant supilti į nuo ugnies nukeltą sriubą
- Likusiame svieste paskrudinti supjaustytą duoną
- Skrebučius į sriubą sudėti prieš pat patiekiant