Salierų, mėlynojo sūrio ir riešutų salotos

Salotos, garnyrai, Užkandžiai 0 comments

Pikantiškos salotos gurmanams. Sveika, skanu ir sotu 🙂

Salierų, mėlynojo sūrio ir riešutų salotos

0.0 from 0 votes
Course: Salotos, garnyrai, UžkandžiaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Pipirai pagal skonį

  • Citrina pagal skonį

  • Salierai2 vnt 2

  • Sviestas1 šaukštas 1

  • Alyvuogių aliejus1/4 stiklinės 1/4

  • Klevų sirupas3 šaukštai 3

  • Lazdyno riešutai3/4 stiklinės 3/4

  • Citrinos sultys2 šaukštai 2

  • datulės10 vnt 10

  • mėlynasis sūris200 g 200

Gaminimo eiga

  • Lazdyno riešutus sudėkite į skardą ir apie 30 min
  • palaikykite 300 laipsnių orkaitėje
  • Ištraukę atvėsinkite ir nutrinkite nuo jų tamsią apskrudusią odelę
  • Salierus supjaustykite griežinėliais, datules – pusiau
  • Sviestą išlydykite, pagardinkite druska
  • Į jį sudėkite paruoštus riešutus ir dar keletą minučių pakepkite
  • Tada supilkite klevų sirupą
  • Salotų padažas – į indą supilkite alyvuogių aliejų, sudėkite nutarkuotą citrinos žievelę bei išspauskite citrinos sulčių
  • Pagal skonį įberkite druskos bei pipirų ir viską gerai išmaišykite
  • Pirmiausiai į lėkštę sudėkite salierus, tada datules, smulkintą mėlynąjį sūrį
  • Ant viršaus mediniu šaukštu sudėkite apkepintus lazdyno riešutus ir galiausiai – supilkite salotų padažą

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*