Pikantiškos salotos gurmanams. Sveika, skanu ir sotu 🙂
Salierų, mėlynojo sūrio ir riešutų salotos
Cooking time
1
hour
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Pipirai pagal skonį –
Citrina pagal skonį –
Salierai – 2 vnt 2
Sviestas – 1 šaukštas 1
Alyvuogių aliejus – 1/4 stiklinės 1/4
Klevų sirupas – 3 šaukštai 3
Lazdyno riešutai – 3/4 stiklinės 3/4
Citrinos sultys – 2 šaukštai 2
datulės – 10 vnt 10
mėlynasis sūris – 200 g 200
Gaminimo eiga
- Lazdyno riešutus sudėkite į skardą ir apie 30 min
- palaikykite 300 laipsnių orkaitėje
- Ištraukę atvėsinkite ir nutrinkite nuo jų tamsią apskrudusią odelę
- Salierus supjaustykite griežinėliais, datules – pusiau
- Sviestą išlydykite, pagardinkite druska
- Į jį sudėkite paruoštus riešutus ir dar keletą minučių pakepkite
- Tada supilkite klevų sirupą
- Salotų padažas – į indą supilkite alyvuogių aliejų, sudėkite nutarkuotą citrinos žievelę bei išspauskite citrinos sulčių
- Pagal skonį įberkite druskos bei pipirų ir viską gerai išmaišykite
- Pirmiausiai į lėkštę sudėkite salierus, tada datules, smulkintą mėlynąjį sūrį
- Ant viršaus mediniu šaukštu sudėkite apkepintus lazdyno riešutus ir galiausiai – supilkite salotų padažą