Ryžių sriuba

Karšti patiekalai, Sriubos, Daržovių patiekalai 0 comments

Ryžių sriuba

0.0 from 0 votes
Course: Daržovių patiekalai, Karšti patiekalai, SriubosDifficulty: Lengvas
Cooking time

2

hours 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Ryžiai1/2 stiklinės 1/2

  • Vanduo2 l 2

  • Morkos2 vnt 2

  • Krapai truputis

  • Salieras1/2 vnt 1/2

  • Kvapieji pipirai truputis

  • Lauro lapeliai2 vnt 2

  • Vištiena1,2 kg 1,2

  • Jautienos kaulai0,5 kg 0,5

  • petražolė1 vnt 1

Gaminimo eiga

  • Iš paruoštos sukapotos vištienos, susmulkintų jautienos kaulų ir prieskoninių daržovių išverdamas sultinys
  • Verdama ant silpnos ugnies, nuolat graibstant putas
  • Kiek pavirus įberiama truputis druskos
  • Baigiant virti, įdedama pipirų, lauro lapelių ir, 5-10 min
  • pavirus, mėsa, išimama, sultinys iškošiamas, į jį sudedami atskirai pasūdytame vandenyje virti birūs ryžiai
  • Į lėkštes dedama plonais šiaudeliais supjaustytų virtų morkų, o prieš valgant sriuba pabarstoma susmulkintais krapais ir petražolių lapeliais

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*