Angliškas ryžių pudingas.
Ryžių pudingas
Cooking time
1
hour50
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Ryžiai – 180 g 180
Kiaušiniai – 2 vnt 2
Pienas – 1 l 1
Sviestas – 30 g 30
Cukraus pudra – 30 g 30
Muskatas truputis –
Gaminimo eiga
- Ryžius gerai išplauti šaltu vandeniu, išvirti piene
- Po to kaitinti ant nedidelės ugnies neužvirinant
- Baigiama virti, kai pienas susigeria
- Sudėti cukrų, sviestą ir muskatą (pagal skonį)
- Prieš dedant kiaušinius, ryžius truputį atšaldyti
- Ištepti sviestu pudingo formą, supilti ryžius ir kepti vidutinėje temperatūroje 1 – 1,5 val
- Pabarstyti cukraus pudra arba cinamonu