Ryžių apkepas su varške

Apkepai, Karšti patiekalai 0 comments

Gardus ryžių apkepas.

Ryžių apkepas su varške

5.0 from 2 votes
Course: Apkepai, Karšti patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

40

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Cukrus15 g 15

  • Ryžiai60 g 60

  • Vanduo170 g 170

  • Varškė40 g 40

  • Kiaušiniai1/4 vnt 1/4

  • Razinos20 g 20

  • Grietinė35 g 35

  • Vanilinis cukrus truputis

  • Džiūvėsėliai5 g 5

  • Lydytas sviestas5 g 5

Gaminimo eiga

  • Išvirta biri ryžių košė su razinomis ataušinama iki 70C, sudedama pertrinta varškė, mažame vandens kiekyje ištirpintas vanilinis cukrus
  • Kiaušinio baltymas gerai išplakamas, plakant įberiamas cukrus ir viskas gerai išmaišoma
  • Košė dedama į skardą ne storesniu kaip 3,5 cm sluoksniu
  • Viršus sulyginamas, patepamas su grietine suplaktu kiaušiniu ir kepama, kol pasidaro gelsva pluta iš viršaus ir apačios
  • Karštas apkepas supjaustomas ir patiekiamas su sviestu ar grietine

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*