Gardus ryžių apkepas.
Ryžių apkepas su varške
Cooking time
40
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Cukrus – 15 g 15
Ryžiai – 60 g 60
Vanduo – 170 g 170
Varškė – 40 g 40
Kiaušiniai – 1/4 vnt 1/4
Razinos – 20 g 20
Grietinė – 35 g 35
Vanilinis cukrus truputis –
Džiūvėsėliai – 5 g 5
Lydytas sviestas – 5 g 5
Gaminimo eiga
- Išvirta biri ryžių košė su razinomis ataušinama iki 70C, sudedama pertrinta varškė, mažame vandens kiekyje ištirpintas vanilinis cukrus
- Kiaušinio baltymas gerai išplakamas, plakant įberiamas cukrus ir viskas gerai išmaišoma
- Košė dedama į skardą ne storesniu kaip 3,5 cm sluoksniu
- Viršus sulyginamas, patepamas su grietine suplaktu kiaušiniu ir kepama, kol pasidaro gelsva pluta iš viršaus ir apačios
- Karštas apkepas supjaustomas ir patiekiamas su sviestu ar grietine