Ryžiai su šparagais

Kruopų patiekalai, Daržovių patiekalai, Įvairūs patiekalai, Apkepai, Karšti patiekalai 0 comments

Paprastas ir patrauklus vegetariškas patiekalas. 4 porcijos.

Ryžiai su šparagais

0.0 from 0 votes
Course: Apkepai, Daržovių patiekalai, Įvairūs patiekalai, Karšti patiekalai, Kruopų patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Ryžiai300 g 300

  • Kiaušiniai3 vnt 3

  • Pipirai pagal skonį

  • Fermentinis sūris100 g 100

  • Sviestas1 šaukštas 1

  • Džiūvėsiai2 šaukštai 2

  • Daržovių sultinys600 ml 600

  • šparagai150 g 150

  • šaldyti žirneliai150 g 150

  • čili prieskoniai1/4 šaukštelio 1/4

Gaminimo eiga

  • Pasiruoškite 4 kepimo indelius (maždaug po 360-400 ml
  • talpos)
  • Dugnus šiek tiek patepkite sviestu bei pabarstykite džiūvėsiais
  • Ryžius (naudokite Basmati) suberkite į keptuvę, juos užpilkite daržovių sultiniu ir užvirinkite
  • Virkite 5 min
  • uždengę dangčiu ir nemaišydami
  • Po 5 min
  • sudėkite šaldytus žirnelius ir maždaug 5 cm
  • dydžio supjaustytus šparagus
  • Virkite ant mažos ugnies dar 5 min
  • , uždengę dangčiu
  • Tuomet nukelkite dangtį, išmaišykite ryžius su daržovėmis, vėl uždenkite ir palikite stovėti 5-7 min
  • Kitame inde sumaišykite kiaušinius su tarkuotu fermentiniu sūriu
  • Įberkite čili prieskonių bei pagal skonį druskos ir pipirų
  • Maišykite šakute, kol išmaišysite
  • Tada į kiaušinių plakinį sudėkite ryžių ir daržovių masę
  • Išmaišykite
  • Paruoštą masę sudėkite į prieš tai sviestu išteptus ir džiūvėsiais išbarstytus kepimo indus
  • Kepkite 190 laipsnių orkaitėje apie 20-25 min

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*