Paprastas ir patrauklus vegetariškas patiekalas. 4 porcijos.
Ryžiai su šparagais
Cooking time
1
hour
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Ryžiai – 300 g 300
Kiaušiniai – 3 vnt 3
Pipirai pagal skonį –
Fermentinis sūris – 100 g 100
Sviestas – 1 šaukštas 1
Džiūvėsiai – 2 šaukštai 2
Daržovių sultinys – 600 ml 600
šparagai – 150 g 150
šaldyti žirneliai – 150 g 150
čili prieskoniai – 1/4 šaukštelio 1/4
Gaminimo eiga
- Pasiruoškite 4 kepimo indelius (maždaug po 360-400 ml
- talpos)
- Dugnus šiek tiek patepkite sviestu bei pabarstykite džiūvėsiais
- Ryžius (naudokite Basmati) suberkite į keptuvę, juos užpilkite daržovių sultiniu ir užvirinkite
- Virkite 5 min
- uždengę dangčiu ir nemaišydami
- Po 5 min
- sudėkite šaldytus žirnelius ir maždaug 5 cm
- dydžio supjaustytus šparagus
- Virkite ant mažos ugnies dar 5 min
- , uždengę dangčiu
- Tuomet nukelkite dangtį, išmaišykite ryžius su daržovėmis, vėl uždenkite ir palikite stovėti 5-7 min
- Kitame inde sumaišykite kiaušinius su tarkuotu fermentiniu sūriu
- Įberkite čili prieskonių bei pagal skonį druskos ir pipirų
- Maišykite šakute, kol išmaišysite
- Tada į kiaušinių plakinį sudėkite ryžių ir daržovių masę
- Išmaišykite
- Paruoštą masę sudėkite į prieš tai sviestu išteptus ir džiūvėsiais išbarstytus kepimo indus
- Kepkite 190 laipsnių orkaitėje apie 20-25 min