Rusiški šaltibarščiai
Cooking time
50
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Kiaušiniai – 1 vnt 1
Actas – 3 šaukštai 3
Pipirai pagal skonį –
Grietinė – 3 šaukštai 3
Agurkai – 1 vnt 1
Bulvės – 400 g 400
Džiovinti vaisiai – 100 g 100
Raudonieji burokėliai – 400 g 400
Prieskoninės žolės žiupsnelis –
Gaminimo eiga
- 1
- nuplauti džiovintus vaisius, sudėti į šaltą vandenį, užvirti ir virti, kol suminkštės
- 2
- burokėlius nulupti ir sutarkuoti
- Puode užvirtinti vandenį, pasūdyti, į verdantį vandenį sudėti tarkuotus burokėlius, supilti actą
- Virti 20 minučių
- 3
- Nuskusti bulves, supjaustyti smulkiais kubeliais, sudėti į puodą ir kartu su burokėliais virti 10 min
- 4
- sudėti su visu skysčiu virtus vaisius ir sriubą atvėsinti
- 5
- agurką nuplauti, susmulkinti kubeliais ir prieš serviruojant sudėti į atšalusią sriubą
- Sriubą paskaninti druska ir pipirais
- 6
- Virtą kiaušinį nulupti ir supjaustyti į keturias dalis
- Sriubą serviruoti su kiaušiniais, šviežiais žalumynais ir grietine