Rūkytos lašišos ruliada
Cooking time
1
hour
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Kiaušiniai – 4 vnt 4
Salotų lapai (papuošimui) –
Pienas – 2 šaukštai 2
Pomidorai – 2 vnt 2
Sviestas – 15 g 15
Juodieji pipirai pagal skonį –
Svogūnų laiškai – 4 svogūnų 4
Česnakai – 1 skiltelė 1
Špinatai – 150 g 150
Citrinų griežinėliai (papuošimui) –
Muskato riešutai žiupsnelis (tarkuoto) –
Rūkyta lašiša – 125 g 125
Rozmarinai – 1 šaukštelis 1
Mascarpone – 250 g 250
Gaminimo eiga
- Paimti kepimo popieriaus
- Sviestą tirpdyti su česnaku
- Nuimti nuo ugnies ir įmaišyti špinatus
- Pridėti trynius, rozmariną, muskato riešutą, druskos, pipirų ir išmaišyti
- Kitame inde išplakti baltymus
- Dėti 2-3 šaukštus į špinatų masę, tada likusią dalį
- Atsargiai išmaišyti
- Paruoštą masę paskleisti ant kepimo popieriaus ir kepti 190 laipsnių orkaitėje 10-12 min, kol masė taps tvirta
- Ištraukti iš orkaitės, uždengti suvilgytu rankšluosčiu ir palikti atvėsti
- Tuo metu padaryti įdarą
- Sumaišyti varškę su pienu, įmaišyti svogūnus
- Nuo ruliados nuimti kepimo popierių
- 2,5 cm nuo krašto išdėlioti plonytes lašišos juosteles, ant viršaus tepti varškės įdarą, sudėlioti plonyčius pomidoro griežinėlius ant pusės ploto
- Pradėti vynioti ruliadą nuo tos pusės, kur išdėlioti pomidorai
- Suvynioti ją į maistinę plėvelę, ant viršaus apvynioti sudrėkintu rankšluosčiu ir laikyti šaldytuve pernakt
- Supjaustyti gabalėliais bei puošti salotomis ir citrina