Rūkytos lašišos ruliada

Žuvies patiekalai 0 comments

Rūkytos lašišos ruliada

0.0 from 0 votes
Course: Žuvies patiekalaiDifficulty: Vidutinis
Cooking time

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Kiaušiniai4 vnt 4

  • Salotų lapai (papuošimui)

  • Pienas2 šaukštai 2

  • Pomidorai2 vnt 2

  • Sviestas15 g 15

  • Juodieji pipirai pagal skonį

  • Svogūnų laiškai4 svogūnų 4

  • Česnakai1 skiltelė 1

  • Špinatai150 g 150

  • Citrinų griežinėliai (papuošimui)

  • Muskato riešutai žiupsnelis (tarkuoto)

  • Rūkyta lašiša125 g 125

  • Rozmarinai1 šaukštelis 1

  • Mascarpone250 g 250

Gaminimo eiga

  • Paimti kepimo popieriaus
  • Sviestą tirpdyti su česnaku
  • Nuimti nuo ugnies ir įmaišyti špinatus
  • Pridėti trynius, rozmariną, muskato riešutą, druskos, pipirų ir išmaišyti
  • Kitame inde išplakti baltymus
  • Dėti 2-3 šaukštus į špinatų masę, tada likusią dalį
  • Atsargiai išmaišyti
  • Paruoštą masę paskleisti ant kepimo popieriaus ir kepti 190 laipsnių orkaitėje 10-12 min, kol masė taps tvirta
  • Ištraukti iš orkaitės, uždengti suvilgytu rankšluosčiu ir palikti atvėsti
  • Tuo metu padaryti įdarą
  • Sumaišyti varškę su pienu, įmaišyti svogūnus
  • Nuo ruliados nuimti kepimo popierių
  • 2,5 cm nuo krašto išdėlioti plonytes lašišos juosteles, ant viršaus tepti varškės įdarą, sudėlioti plonyčius pomidoro griežinėlius ant pusės ploto
  • Pradėti vynioti ruliadą nuo tos pusės, kur išdėlioti pomidorai
  • Suvynioti ją į maistinę plėvelę, ant viršaus apvynioti sudrėkintu rankšluosčiu ir laikyti šaldytuve pernakt
  • Supjaustyti gabalėliais bei puošti salotomis ir citrina

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*