Rūkytos lašišos ruliada

Karšti patiekalai, Žuvies patiekalai 0 comments

Rūkytos lašišos ruliada su špinatais, pomidorais ir varškės įdaru. Kepama 10-12 min. 190 laipsnių orkaitėje, vyniojama į maistinę plėvelę ir laikoma šaldytuve pernakt. Prieš patiekiant, supjaustoma ir papuošiama salotomis bei citrina.

Rūkytos lašišos ruliada

0.0 from 0 votes
Course: Karšti patiekalai, Žuvies patiekalaiDifficulty: Vidutinis
Gaminimo laikas

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Česnakai1 skiltelė 1

  • Citrinų griežinėliai: (papuošimui)

  • Druska: pagal skonį

  • Juodieji pipirai: pagal skonį

  • Kiaušiniai4 vnt 4

  • Mascarpone250 g 250

  • Muskato riešutai: žiupsnelis (tarkuoto)

  • Pienas2 šaukštai 2

  • Pomidorai2 vnt 2

  • Rozmarinai1 šaukštelis 1

  • Rūkyta lašiša125 g 125

  • Salotų lapai: (papuošimui)

  • Špinatai150 g 150

  • Sviestas15 g 15

  • Svogūnų laiškai4 svogūnų 4

Gaminimo eiga

  • Paimti kepimo popieriaus.
  • Sviestą tirpdyti su česnaku.
  • Nuimti nuo ugnies ir įmaišyti špinatus. Pridėti trynius, rozmariną, muskato riešutą, druskos, pipirų ir išmaišyti.
  • Kitame inde išplakti baltymus. Dėti 2-3 šaukštus į špinatų masę, tada likusią dalį.
  • Atsargiai išmaišyti. Paruoštą masę paskleisti ant kepimo popieriaus ir kepti 190 laipsnių orkaitėje 10-12 min, kol masė taps tvirta. Ištraukti iš orkaitės, uždengti suvilgytu rankšluosčiu ir palikti atvėsti.
  • Tuo metu padaryti įdarą. Sumaišyti varškę su pienu, įmaišyti svogūnus.
  • Nuo ruliados nuimti kepimo popierių. 2,5 cm nuo krašto išdėlioti plonytes lašišos juosteles, ant viršaus tepti varškės įdarą, sudėlioti plonyčius pomidoro griežinėlius ant pusės ploto.
  • Pradėti vynioti ruliadą nuo tos pusės, kur išdėlioti pomidorai.
  • Suvynioti ją į maistinę plėvelę, ant viršaus apvynioti sudrėkintu rankšluosčiu ir laikyti šaldytuve pernakt.
  • Supjaustyti gabalėliais bei puošti salotomis ir citrina.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*