Rūgštynių sriuba su rūkyta lašiša
Cooking time
40
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Grietinėlė – 1/4 l 1/4
Pipirai pagal skonį –
Morkos – 1 vnt 1
Svogūnai – 1 vnt 1
Sviestas – 1 šaukštelis 1
Porai – 1 vnt 1
Bulvės – 2 vnt 2
Rugštynės ryšelis (3 lapelius palikti papuošimui) –
Rūkyta lašiša – 6 griežinėliai 6
Veršienos sultinys – 3/4 l 3/4
Gaminimo eiga
- Receptas 6-ioms porcijoms
- Nuvalyti ir supjaustyti kubeliai bulves, svogūną, porą, morką
- Daržoves apkepinti sviese, pasūdyti, suberti pipirus, užpilti sultiniu ir apie 20 min virti ant mažos ugnies
- Daržoves su sultiniu suplakti maišikliu ar pertrinti per sietelį
- Rūgštynes su grietinėle irgi suplakti
- Šią rūgšytnių tyrę ir daržovių sriubą supilti į puodą, užvirinti, įdėti prieskonių
- Likusias rūgštynes sukapoti
- Rūkytą lašišą supjaustyti plonomis juostelėmis, sudėti į pašildytus indelius ir užpilti karšta sriuba
- Pabarstyti kapotomis rūgštynėmis