Rūgštynių sriuba
Cooking time
1
hour
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Svogūnas – 1 vnt 1
Kiaušiniai – 3 vnt 3
Miltai – 2 šaukštai 2
Pipirai pagal skonį –
Pienas – 1 stiklinė 1
Krapai pagal skonį –
Sviestas – 1,5 šaukšto 1,5
Svogūnų laiškai – 1 šaukštas 1
Bulvės – 1 kg 1
Sultinys – 1,5 l 1,5
Rugštynės – 250 g 250
Gaminimo eiga
- Svogūnai smulkiai supjaustomi ir pakepinami su trupučiu sviesto
- Tada suberiami miltai ir dar truputį pakepinama
- Užpilama karštu sultiniu arba vandeniu, kai užverda, sudedami supjaustyti rūgštynių lapai ir verdama 10 – 15 min
- Užbalinama pienu, pakaitinama iki užvirimo
- Prieš valgant sudedamas likęs sviestas, ištrintas su kiaušinio tryniu, apibarstoma pipirais, svogūnų laiškais, sudedamas stambiai sukapoti kietai virti kiaušiniai
- Patiekiama su virtomis bulvėmis