Rūgštynių sriuba

Karšti patiekalai, Sriubos, Daržovių patiekalai 0 comments

Rūgštynių sriuba

0.0 from 0 votes
Course: Daržovių patiekalai, Karšti patiekalai, SriubosDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Svogūnas1 vnt 1

  • Kiaušiniai3 vnt 3

  • Miltai2 šaukštai 2

  • Pipirai pagal skonį

  • Pienas1 stiklinė 1

  • Krapai pagal skonį

  • Sviestas1,5 šaukšto 1,5

  • Svogūnų laiškai1 šaukštas 1

  • Bulvės1 kg 1

  • Sultinys1,5 l 1,5

  • Rugštynės250 g 250

Gaminimo eiga

  • Svogūnai smulkiai supjaustomi ir pakepinami su trupučiu sviesto
  • Tada suberiami miltai ir dar truputį pakepinama
  • Užpilama karštu sultiniu arba vandeniu, kai užverda, sudedami supjaustyti rūgštynių lapai ir verdama 10 – 15 min
  • Užbalinama pienu, pakaitinama iki užvirimo
  • Prieš valgant sudedamas likęs sviestas, ištrintas su kiaušinio tryniu, apibarstoma pipirais, svogūnų laiškais, sudedamas stambiai sukapoti kietai virti kiaušiniai
  • Patiekiama su virtomis bulvėmis

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*