Riešutinis tortas

Tortai 1 comment

Riešutinis tortas

5.0 from 1 vote
Course: TortaiDifficulty: Vidutinis
Cooking time

1

hour 

40

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska truputis

  • Cukrus 450 g.

  • Kiaušiniai 7 vnt.

  • Miltai 1 šaukštas

  • Sviestas 300 g.

  • Pyrago džiūvėsėliai 50 g.

  • Vanilė truputis

  • riešutai (malti) 150 g.

  • kakava arba šokoladas truputis

  • avižiniai dribsniai (pakepinti) 50 g.

Gaminimo eiga

  • Tryniai ištrinami su 250 g
  • cukraus, toliau sukant, sudedami visi kiti recepte nurodyti produktai (išskyrus stiklinę cukraus, kakavos miltelius arba šokoladą ir vanilę, nes iš jų bus gaminama šokoladinė masė), o paskiausiai – išplakti baltymai
  • Tešla sukrečiama į torto formą ir iškepama
  • Ataušęs biskvitas perpjaunamas pusiau, pertepamas šokoladine mase ir truputį paslegiamas
  • Po to ta pačia mase aptepama torto viršus ir šonai
  • Papuošiama riešutais šokolade
  • Šokoladinė masė: sviestas išsukamas su stikline cukraus, beriama vanilės, kakavos miltelių ar įpilama ištirpinto šokolado
  • Masė išsukama iki purumo

One Comment

  1. gelona

    tortas isejo labai skanus visiem labai patiko.aciu uz recepta

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*