Riešutinis tortas

Tortai 1 comment

Riešutinis tortas

5.0 from 1 vote
Course: TortaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 

10

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Cukrus250 g 250

  • Vanduo3 šaukštai 3

  • Kiaušiniai2 vnt 2

  • Miltai400 g 400

  • Medus150 g 150

  • Kakava2 šaukštai 2

  • Grietinė1 stiklinė 1

  • Soda1 šaukštelis 1

  • Sviestas125 g 125

  • Cukraus pudra150 g 150

  • Vanilinis cukrus (kremui)

  • Malti riešutai200 g 200

Gaminimo eiga

  • Į persijotus miltus dėti tešlos produktus ir gerai išmaišyti
  • Sviestu pateptoje ir džiūvėsėliais pabarstytoje tortinėje iškepti 3 tešlos lakštus
  • Kremo produktus sudėti į puodą ir maišant, kad neprisviltų, išvirti
  • Nukelti nuo ugnies ir dar kartą gerai pamaišyti
  • Kai kremas atauš, pertepti tešlos lakštus ir sudėti vieną ant kito
  • Glajaus produktus sudėti į puodą ir maišant virti 5min
  • Ataušintu ir pradėjusiu stingti glajumi patepti torto viršų ir šonus
  • Tortą galima puošti riešutais
  • Skaniausias būna kitą dieną

One Comment

  1. Anonimas

    As anksciau vietoj kepemu lakstu naudodavau parduotuvej pirktus biskvitinius pagrindus. taip pat labai skaniai gaudavosi 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*