Riešutinis plokštainis
Cooking time
1
hour15
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Kiaušiniai – 6 vnt 6
Miltai – 100 g 100
Riešutai – 200 g 200
Sviestas – 150 g 150
Migdolai keletas (karčiųjų) –
Miltinis cukrus – 200 g 200
Gaminimo eiga
- Dubenėlyje sviestas ištrinamas iki baltumo
- Į jį sukant mušama po vieną trynį, pilama po šaukštą cukraus ir sukama, kol cukrus išsitrina
- Viską sudėjus, kai masė pasidaro puri, supilamas vanilinis cukrus ir kapoti arba malti migdolai bei riešutai
- Į išmaišytą tešlą dedami išplakti baltymai ir miltai
- Tešla pilama į pergamentiniu popieriumi, jos paviršius sulyginamas šaukštu ir kepama 40-45 minutes vidutinio karštumo krosnyje
- Iškeptas plokštainis apibarstomas miltiniu cukrumi