Riešutais ir sūriu įdaryti makaronų vamzdeliai
Cooking time
1
hour15
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Kiaušiniai – 2 vnt 2
Grietinėlė – 3 šaukštai 3
Pipirai pagal skonį –
Svogūnai – 3 vnt 3
Fermentinis sūris – 2 šaukštai 2
Sviestas – 2 šaukštai 2
Konjakas – 20 ml 20
Špinatai – 500 g 500
Muskato riešutai pagal skonį (tarkuoti) –
Graikiniai riešutai – 3/4 puodelio 3/4
Makaronų vamzdeliai – 16 vnt 16
Gaminimo eiga
- Išvirkite makaronus sūdytame vandenyje ir nuvarvinkite
- Špinatų lapus nuplaukite ir nuplovę nuo stiebų minutę laikykite verdančiame vandenyje, tada gerai nuvarvinkite ir stambiai supjaustykite
- Svogūnus kepkite svieste, kol pagels, apliekite pasrudinkite konjaku
- Supilkite čia grietinėlę, sudėkite špinatus ir viską dar 5 minutes troškinkite
- Skrudinkite graikinius riešutus, berkite į špinatus, ten pat pilkite kiaušinius ir berkite sūrį
- Viską išmaišykite, berkite muskatų riešutus, druskos, pipirų
- Vienu šaukštu įdarykite kiekvieną makaronų vamzdelį ir sudėkite į aliejumi išteptą kepimo formą
- Padažui sviestą ir miltus nuolat maišydami kaitinkite, kol miltai pradės "garbanotis"
- Supilkite pieną, išmaišykite ir nuolat maišydami virkite 10 minučių ant nestiprios ugnies
- Pieną nukelkite nuo ugnies, supilkite trynius ir suberkite pusę sūrio, sūdykite, įberkite muskatų
- Padažą supilkite ant makaronų, apšlakstykite juos lydytu sviestu ir apibarstykite likusiu sūriu
- Pateikalą šaukite į 220 laipsnių C orkaitę ir 15 minučių kepkite