Rausvasis sultinys

Karšti patiekalai, Sriubos, Daržovių patiekalai, Mėsos patiekalai 0 comments

Gardus daržovių ir mėsos sultinys. Receptas litrui sultinio.

Rausvasis sultinys

0.0 from 0 votes
Course: Daržovių patiekalai, Karšti patiekalai, Mėsos patiekalai, SriubosDifficulty: Lengvas
Cooking time

6

hours 

40

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Vanduo1,5 l 1,5

  • Morkos25 g 25

  • Svogūnai25 g 25

  • Salierai25 g 25

  • kaulai500 g 500

Gaminimo eiga

  • Vietoj salierų galima dėti petražolių
  • Įvairios mėsos (ir paukštienos) kaulai smulkiai sukapojami, dedami ant sausos keptuvės ir kepami orkaitėje, kol pasidaro rudos spalvos
  • 20-30 min
  • prieš baigiant kepti sudedamos stambiai pjaustytos prieskoninės daržovės
  • Po to apkepti kaulai sudedami į katilą, užpilami šaltu vandeniu (2,5-3 l vandens 1 kg
  • kaulų) ir verdami ant mažos ugnies, nugraibant putas ir riebalus, 6-8 valandas
  • Baigiant virti sultinys pasūdomas, sudedamos gerai nuplautos smulkios prieskoninių daržovių šaknelės ir jų žalumynai
  • Išvirtas sultinys perkošiamas
  • Jis turi būti kvapus, stiprus, tamsiai rausvas
  • Vartojamas raudoniesiems padažams

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*