Gardus daržovių ir mėsos sultinys. Receptas litrui sultinio.
Rausvasis sultinys
Cooking time
6
hours40
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Gaminimo eiga
- Vietoj salierų galima dėti petražolių
- Įvairios mėsos (ir paukštienos) kaulai smulkiai sukapojami, dedami ant sausos keptuvės ir kepami orkaitėje, kol pasidaro rudos spalvos
- 20-30 min
- prieš baigiant kepti sudedamos stambiai pjaustytos prieskoninės daržovės
- Po to apkepti kaulai sudedami į katilą, užpilami šaltu vandeniu (2,5-3 l vandens 1 kg
- kaulų) ir verdami ant mažos ugnies, nugraibant putas ir riebalus, 6-8 valandas
- Baigiant virti sultinys pasūdomas, sudedamos gerai nuplautos smulkios prieskoninių daržovių šaknelės ir jų žalumynai
- Išvirtas sultinys perkošiamas
- Jis turi būti kvapus, stiprus, tamsiai rausvas
- Vartojamas raudoniesiems padažams