Raugintų kopūstų sriuba

Sriubos 8 comments

Raugintų kopūstų sriuba

1.3 from 8 votes
Course: SriubosDifficulty: Lengvas
Cooking time

2

hours 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Cukrus1 šaukštas 1

  • Vanduo3 l 3

  • Miltai2 šaukštai 2

  • Morkos3 vnt 3

  • Svogūnai3 vnt 3

  • Grietinė100 g 100

  • Porai gabalėlis (sultiniui)

  • Mėsa1 kg 1

  • Riebalai50 g 50

  • Saliero gumbas pagal skonį (sultiniui)

  • Laurų lapai1 vnt 1

  • Lauro lapai2 vnt 2

  • Petražolės šaknys truputį (sultiniui)

  • Pipirų žirneliai pagal skonį (sultiniui)

  • Pomidorų tyrė100 g 100

  • Kvapniųjų pipirų žirneliai4 vnt 4

Gaminimo eiga

  • Mėsą nuplauname, supjaustome, sudedame į puodą, užpilame šaltu vandeniu, uždengiame ir užverdame
  • Po to nugriebiame putas, sudedame nuvalytas, stambiai supjaustytas, pakepintas prieskonines daržoves, sumažiname ugnį ir atidengę verdame sultinį
  • Atsiradusius paviršiuje riebalus nugraibome
  • Kai sultinyje mėsa išverda, ją išimame, sultinį pasūdome
  • Išvirusį sultinį paliekame nusistovėti, po to perkošiame
  • Raugintus kopūstus nuspaudžiame ir sudedame į kitą puodą
  • Įpilame truputį riebaus sultinio arba vandens su trupučio sviesto ir troškiname 1-1,5 val
  • Morkas nuplauname, nuskutame ir smulkiai sutarkuojame, svogūnus nulupame ir supjaustome kubeliais
  • Morkas ir svogūnus riebaluose apkepiname ir sudedame į kopūstus
  • Supilame pomidorų tyrę ir kopūstus patroškiname dar 0,5val
  • Po to juos perdedame į išvirusį sultinį ir paverdame 30min
  • Baigiant virti, įdedame laurų lapų, kvapniųjų pipirų žirnelių, sudedame riebaluose pakepintus miltus, užverdame, pasūdome, jeigu reikia, įberiame cukraus
  • Tiekdami į stalą, į sriubą įdedame gabaliukais pjaustytos mėsos, pabarstome susmulkintais žalumynais, pagardiname grietine
  • Pastabos: Troškindami raugintus kopūstus, juos pagardiname rūkytų lašinukų odele, rūkytos šoninės ar kumpio gabaliuku

8 Comments

  1. per ilgas gamybos procesas

  2. kopuste

    ilgai gaminama galima per ta laika is bado numirti

  3. Andrius

    Raugintu kopustu sriuba visuomet ilgai yra gaminama, kadangi rugstyje tiek patys kopustai, tiek kitos darzoves verda ilgiau. 🙂 Be to galima is anksto pradet gamint. Pora valandu gamybos procesas raugintiems kopustams tikrai nera ilgas, be to svarbiausia skonis ar ne? Man ir mano zmonai labai patiko

  4. vaikai

    jei per ilgas gamybos procesas, marš į mcdokus ten laaaaabai greit

  5. nijole

    pamenu mano kaimynas ateidavo pavalgyti kopustienes, nes nuo jo zmonos kuri kopust isvirdavo per puse val.skaudedavo skrandis kopustiene as verdu 2,5 val bet dedu tik smulkiai supjaustyta dideli svoguna ir cukraus.Su karka skaniausi.Lengviausiai verdama sriuba.

  6. andrius

    Jei jau rasot ingredientus gal vertetu parasyti ir raugintu kopustu kieki reikalinga sriubai isvirti 🙂

  7. andrius

    .. truputi savo minciu pridejau, gavosi super 🙂

  8. neblogai, gal ir skaniai

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*