Raugintų kopūstų ir kiaulienos "dešra"
Cooking time
4
hours
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska truputis –
Svogūnas – 1 vnt 1
Pipirai truputis –
Mairūnas truputis –
Miežinės kruopos – 1,5 stiklinės 1,5
Rauginti kopūstai – 1 kg 1
kiaulės galva – 2,5 kg 2,5
Gaminimo eiga
- Nuvalytą kiaulės galvą išvirti su prieskoniais
- Likusiame galvos sultinyje išvirti tirštą miežinių kruopų košę
- Galvos mėsą atskirti nuo kaulų, sumalti
- Raugintus kopūstus smulkiai supjaustyti, sumaišyti su mėsa ir kruopų koše, sudėti prieskonius, pasūdyti ir gerai išmaišyti
- Masę sudėti į riebalais išteptą gilų puodą ir virti, įstačius į kitą puodą su vandeniu, 2 val
- Išvertus į lėkštę, paduoti karštą su virtomis bulvėmis arba šaltą užkandžiams