Rauginti kopūstai su obuoliais

Daržovių patiekalai, Rauginimas 0 comments

Rauginti kopūstai su obuoliais

0.0 from 0 votes
Course: Daržovių patiekalai, RauginimasDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 

39

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska200 g 200

  • Cukrus500 g 500

  • Morkos1 kg 1

  • Kopūstai10 kg 10

  • antaniniai obuoliai1 kg 1

Gaminimo eiga

  • Obuoliai supjaustomi skiltelėmis, išimami sėklalizdžiai ir išpjaustomos sukirmijusios bei sudaužytos vietos
  • Supjaustyti kopūstai ir visi kiti priedai (morkos, supjaustytos griežinėliais arba sutarkuotos burokine tarka), išskyrus obuolius, sumaišomi ir dedami sluoksniais į statinaitę: dugnas išklojamas nuplautais baltais kopūstų lapais ir tada dedamas sumaišytų kopūstų, morkų, druskos ir cukraus mišinys 15 – 20 cm
  • storio sluoksniu, kuris grūstuve arba rankomis kietai suspaudžiamas
  • Ant šio sluoksnio užbarstome paruoštų obuolių
  • Tada dedame sekantį sluoksnį mišinio ir spaudžiama taip kietai, kad atsirastų sulčių
  • Viršus pridengiamas marle, mediniais dangteliais ir paslegiama akmeniu
  • Sulčių turi būti tiek, kad jos gerai apsemtų dangtelius
  • Statinaitė 15 – 20 cm
  • nuo viršaus paliekama nepripildyta, nes rūgimo metu kopūstai pakyla
  • Pirmąsias 6 – 8 dienas kopūstai laikomi šiltesnėje patalpoje – virtuvėje
  • Po 2 – 3 dienų paviršiuje pasirodo putos – vadinasi, rūgsta
  • Rūgimo metu keletą kartų mediniu šaukštu kopūstai subadomi, kad lengviau pasišalintų susidariusios dujos, taip pat nukeliami dangteliai ir pašalinamas akmuo
  • Po 8 d
  • kopūstai vėl gerai suspaudžiami, uždengiami švaria marle, uždedami dangteliai ir paslegiama
  • Tada statinaitę jau galima išnešti į rūsį
  • Praėjus 20 d
  • nuo užraugimo, kopūstus galima vartoti

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*