Rauginti agurkai

Rauginimas 7 comments

Rauginti agurkai

2.6 from 12 votes
Course: RauginimasDifficulty: Lengvas
Cooking time

3

hours 

20

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Agurkai1 kg 1

  • Česnakai2-3 vnt 2-3

  • Juodųjų serbentų lapai saujelė

  • Vyšnios lapai saujelė

  • Krieno lapeliai sauja (jauni, arba krienų gabaliukai)

  • Krapų galvutės saujelė

  • Kartieji pipirai1 vnt 1

Gaminimo eiga

  • Agurkus rauginti emaliuotame kibire 3 dienas su visais paminėtais prieskoniais, išskyrus kartųjį pipirą
  • Vienam litrui vandens imame 2 nubrauktus šaukštus druskos
  • Po to parūgusius agurkus sudėti į stiklainius, įdėti naujai česnako (kuo daugiau, tuo skaniau) ir kartųjį pipirą
  • Marinatą, kuriame rūgo agurkai nusunkti (jame panaudotus prieskonius išmesti), šį marinatą užvirinti ir užpilti agurkus
  • Stiklainius sandariai uždaryti
  • Šių agurkų skonis žiemą, kaip kaime ištrauktų iš bačkos, o patogumas, kad stiklainius galima laikyti ir šiltoje patalpoje

7 Comments

  1. Aš bandžiau daryti pagal šį receptą ,bet nelabai gavosi

  2. Kristina

    Dariau pagal si recepta ir beveik visu stiklainiu po 2 savaiciu issipute dangteliai, apibego. Matyt, prasidejo rugimas. Sakau, gal vistiek turi buti zemesne temperatura laikymo vietoje? sukisau juos i saldytuva, bus matyt, kas gausis…

  3. janina

    As darau tokiu receptu pas mane viskas okei gaunasi ir laikau siltai nes neturiu rusio.

  4. sigita

    as noreciau pasidaryt tokiu agurku ,bet bijau kad neiseis ,surugo ,as manau del to kad truko sterelizacijos,gal reikejo viska supylus ir ne pilnai uzsukus dangtelius deti i puoda ir dar pakaitinti ?

  5. Darau jau kelinti metai iš eilės. Gaunasi puikiai. Skanesnių raugintų agurkų neragavau.

  6. As taip pat darau raugintus agurkus, tik nededu serbentu ir vysniu lapu. Ta marinata as pirma karta užverdu užpilu ir palaikau, kol atvesta, po to nupilu ir dar karta užverdu ir užpilu, tada uždarau ir man jie laikosi. O siais metais pirma karta užvirinus užpillsiu ir pakaitinsiu 10 min nuo užvirimo. Turetu laikytis.

  7. Aldona

    gaunasi,tris kartus marinatą užvirinu ir užpilu. Užpylus du kartus palaikau po 20 minučių.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*