Rauginti agurkai
Cooking time
3
hours20
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Agurkai – 1 kg 1
Česnakai – 2-3 vnt 2-3
Juodųjų serbentų lapai saujelė –
Vyšnios lapai saujelė –
Krieno lapeliai sauja (jauni, arba krienų gabaliukai) –
Krapų galvutės saujelė –
Kartieji pipirai – 1 vnt 1
Gaminimo eiga
- Agurkus rauginti emaliuotame kibire 3 dienas su visais paminėtais prieskoniais, išskyrus kartųjį pipirą
- Vienam litrui vandens imame 2 nubrauktus šaukštus druskos
- Po to parūgusius agurkus sudėti į stiklainius, įdėti naujai česnako (kuo daugiau, tuo skaniau) ir kartųjį pipirą
- Marinatą, kuriame rūgo agurkai nusunkti (jame panaudotus prieskonius išmesti), šį marinatą užvirinti ir užpilti agurkus
- Stiklainius sandariai uždaryti
- Šių agurkų skonis žiemą, kaip kaime ištrauktų iš bačkos, o patogumas, kad stiklainius galima laikyti ir šiltoje patalpoje
Aš bandžiau daryti pagal šį receptą ,bet nelabai gavosi
Dariau pagal si recepta ir beveik visu stiklainiu po 2 savaiciu issipute dangteliai, apibego. Matyt, prasidejo rugimas. Sakau, gal vistiek turi buti zemesne temperatura laikymo vietoje? sukisau juos i saldytuva, bus matyt, kas gausis…
As darau tokiu receptu pas mane viskas okei gaunasi ir laikau siltai nes neturiu rusio.
as noreciau pasidaryt tokiu agurku ,bet bijau kad neiseis ,surugo ,as manau del to kad truko sterelizacijos,gal reikejo viska supylus ir ne pilnai uzsukus dangtelius deti i puoda ir dar pakaitinti ?
Darau jau kelinti metai iš eilės. Gaunasi puikiai. Skanesnių raugintų agurkų neragavau.
As taip pat darau raugintus agurkus, tik nededu serbentu ir vysniu lapu. Ta marinata as pirma karta užverdu užpilu ir palaikau, kol atvesta, po to nupilu ir dar karta užverdu ir užpilu, tada uždarau ir man jie laikosi. O siais metais pirma karta užvirinus užpillsiu ir pakaitinsiu 10 min nuo užvirimo. Turetu laikytis.
gaunasi,tris kartus marinatą užvirinu ir užpilu. Užpylus du kartus palaikau po 20 minučių.