Raguotis (bankuchenas)

Pyragai 2 comments

Šakotis yra Lietuvos pyragų karalius. Tinkamai iškepus, jis yra minkštas ir aromatingas bei ilgai išlieka skanus. Nors ir reikia įdėti nemažai darbo, tačiau skonis atperka visą vargą 😉

Raguotis (bankuchenas)

3.0 from 5 votes
Course: PyragaiDifficulty: Vidutinis
Cooking time

4

hours 

10

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Cukrus 600 g.

  • Kiaušiniai 30 vnt.

  • Miltai 600 g.

  • Grietinėlė 1 stiklinė

  • Sviestas 670 g.

Gaminimo eiga

  • 600 g
  • sviesto išsukama iki baltumo, toliau sukant, dedama 1 trynys, šaukštas cukraus, šaukštas miltų
  • Pasukus apie 5 min
  • , vėl dedama trynys, šaukštas cukraus, šaukštas miltų
  • Taip sukama, kol sudedami visi tryniai
  • Sukama šaltoje patalpoje, kad neišsiskirtų sviestas
  • Kai sukti pasidaro sunkiau, po truputį pilama grietinėlės
  • Prieš pat kepant į tešlą sudedami išplakti baltymai ir atsargiai išmaišoma
  • Raguočiui iškepti reikia krosnies, specialaus volo, gerų malkų (beržinių, uosinių ar alksninių)
  • Volas aptempiamas drobiniu maišeliu, kuris gerai aptepamas lydytu sviestu, o volo kraštai – ruginių miltų tešla (kad nesudegtų maišelis)
  • Volas pastatomas prie pat krosnies, ir kai įkaista, ant jo mediniu šaukštu pilama tešla
  • Iš pradžių išpilami ruožai, kur pasidarys ragai
  • Pilant tešlą, volas sukamas liepsnos pusėn
  • Raguotis paprastai kepamas dviese: vienas suka volą, kitas – pila tešlą

2 Comments

  1. Almina

    Na tai anmu salygomis apie sakoti galima tik pasvajoti…:(

  2. venata

    tai neimanoma pasidaryt namu salygose

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*