Rabarbarų kompotas

Daržovių patiekalai, Gėrimai, kokteiliai, Kompotai 1 comment

Gaivinantis rabarbarų kompotas, puikiai dera su citrina ar laimo vaisiumi. Sveika, pigu ir skanu!

Rabarbarų kompotas

5.0 from 2 votes
Course: Daržovių patiekalai, Gėrimai, kokteiliai, KompotaiDifficulty: Vidutinis
Cooking time

20

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Cukrus40 g 40

  • Vanduo200 g 200

  • Citrina pagal skonį

  • Vynas10 g 10

  • Rabarbarai150 g 150

  • laimas pagal skonį

Gaminimo eiga

  • Nulupame rabarbarus ir supjaustome į maždaug 3 centimetrų ilgumo gabalėlius, užplikome verdančiu vandeniu ir palaikome jame 3-5 min
  • Paskiau supilame ant sietelio ir nukošiame
  • Plikome tam, kad pašalinti oksalio rūgštį, kuri yra nuodinga
  • Iš vandens ir cukraus išverdame sirupą, pridedame citrinos, apelsinų žievelių ar laimų
  • Į verdantį sirupą sudedame nuplikytus rabarbarus, supilame vyną ir ataušiname
  • Rabarbarų kompotą galima virti su razinomis, kurias reikia sudėti kartu su rabarbarais
  • Galime gerti šiltą ar ataušintą su ledukais

One Comment

  1. ReceptuKnyga.lt

    Rabarbarų kompotas man labai gerai numalšina troškulį 🙂 Tikrai skanu, nieko nereikia ir užtrunki kelias minutes. Apskritai dauguma kompotų galima pasidaryti labai greitai, apvirus uogas, vaisius ir pridedant cukraus.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*