Gaivinantis rabarbarų kompotas, puikiai dera su citrina ar laimo vaisiumi. Sveika, pigu ir skanu!
Rabarbarų kompotas
Cooking time
20
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Cukrus – 40 g 40
Vanduo – 200 g 200
Citrina pagal skonį –
Vynas – 10 g 10
Rabarbarai – 150 g 150
laimas pagal skonį –
Gaminimo eiga
- Nulupame rabarbarus ir supjaustome į maždaug 3 centimetrų ilgumo gabalėlius, užplikome verdančiu vandeniu ir palaikome jame 3-5 min
- Paskiau supilame ant sietelio ir nukošiame
- Plikome tam, kad pašalinti oksalio rūgštį, kuri yra nuodinga
- Iš vandens ir cukraus išverdame sirupą, pridedame citrinos, apelsinų žievelių ar laimų
- Į verdantį sirupą sudedame nuplikytus rabarbarus, supilame vyną ir ataušiname
- Rabarbarų kompotą galima virti su razinomis, kurias reikia sudėti kartu su rabarbarais
- Galime gerti šiltą ar ataušintą su ledukais
Rabarbarų kompotas man labai gerai numalšina troškulį 🙂 Tikrai skanu, nieko nereikia ir užtrunki kelias minutes. Apskritai dauguma kompotų galima pasidaryti labai greitai, apvirus uogas, vaisius ir pridedant cukraus.