Gardus pyragas, ypač tinkantis su pienu arba vaisių sultimis.
Pyrago ir obuolių apkepas
Cooking time
50
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Cukrus – 1/2 stiklinės 1/2
Kiaušiniai – 3 vnt 3
Miltai – 3 šaukštai 3
Pienas – 1/2 stiklinės 1/2
Obuoliai – 500 g 500
Cinamonas truputis –
Bandelės – 6 vnt 6
Bulvių krakmolas – 2 šaukštai 2
Gaminimo eiga
- Bandeles supjaustyti riekelėmis ir išmirkyti piene
- Nuluptus, skiltelėmis supjaustytus obuolius susluoksniuoti riebalais išteptame inde su pyrago riekelėmis, pabarstant cukrumi ir cinamonu
- Viršutinis sluoksnis turi būti obuolių skiltelių
- Trynius ištrinti su cukrumi, supilti likusį pieną, suberti miltus ir bulvių krakmolą
- Tešlą išsukti, atsargiai įmaišyti išplaktus baltymus ir užpilti ant susluoksniuotų riekelių ir obuolių
- Kepti 30 min
- Paduoti tame pačiame inde, kuriame kepė