Plėkšnės pyragėliai – ypatingai paruošta plekšne, susmulkinta ir įdaryta sufomuotus pyragėlius iš tešlos.
Pyragėliai iš plekšnių su prieskoniais
Gaminimo laikas
1
hour
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Aliejus – 3 šaukštai 3
baltos duonos trupiniai – 2 puodeliai 2
Bulvės – 450 g 450
Česnakai – 1 skiltelė 1
Druska: pagal skonį –
Kiaušiniai – 2 vnt 2
Malti juodieji pipirai: pagal skonį –
pankolio gumbas – 1 vnt 1
Petražolės – 3 šaukštai 3
Pienas – 300 ml 300
Plekšnės filė – 450 g 450
Sezamo sėklos – 2 šaukštai 2
Sviestas – 1 šaukštas 1
Gaminimo eiga
- Patroškinkite žuvies filė piene maždaug 15 min., kol plekšnės suminkštės. Nuvarvinkite filė, pieną pasilikite.
- Nulupkite žuvies odą, išrinkite kaulus.
- Mėsmale kelis kartus permalkite žuvį, bulves, pankolį, česnaką, petražoles, kiaušinius ir sviestą. Įpilkite 2 šaukštus pieno, kuriame troškinote žuvį, įberkite pagal skonį druskos ir pipirų.
- Aušinkite šaldytuve apie 30 min., tada rankomis suformuokite 20 pyragėlių.
- Sumaišykite duonos trupinius ir sezamo sėklas. Pavoliokite pyragėlius mišinyje. Didelėje keptuvėje storu dugnu įkaitinkite aliejų ir maždaug 4 min. virkite pyragėlius, kol gražiai pagels.