Pyragėliai iš plekšnių su prieskoniais

Užkandžiai, Žuvies patiekalai 0 comments

Plėkšnės pyragėliai – ypatingai paruošta plekšne, susmulkinta ir įdaryta sufomuotus pyragėlius iš tešlos.

Pyragėliai iš plekšnių su prieskoniais

0.0 from 0 votes
Course: Užkandžiai, Žuvies patiekalaiDifficulty: Lengvas
Gaminimo laikas

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Aliejus3 šaukštai 3

  • baltos duonos trupiniai2 puodeliai 2

  • Bulvės450 g 450

  • Česnakai1 skiltelė 1

  • Druska: pagal skonį

  • Kiaušiniai2 vnt 2

  • Malti juodieji pipirai: pagal skonį

  • pankolio gumbas1 vnt 1

  • Petražolės3 šaukštai 3

  • Pienas300 ml 300

  • Plekšnės filė450 g 450

  • Sezamo sėklos2 šaukštai 2

  • Sviestas1 šaukštas 1

Gaminimo eiga

  • Patroškinkite žuvies filė piene maždaug 15 min., kol plekšnės suminkštės. Nuvarvinkite filė, pieną pasilikite.
  • Nulupkite žuvies odą, išrinkite kaulus.
  • Mėsmale kelis kartus permalkite žuvį, bulves, pankolį, česnaką, petražoles, kiaušinius ir sviestą. Įpilkite 2 šaukštus pieno, kuriame troškinote žuvį, įberkite pagal skonį druskos ir pipirų.
  • Aušinkite šaldytuve apie 30 min., tada rankomis suformuokite 20 pyragėlių.
  • Sumaišykite duonos trupinius ir sezamo sėklas. Pavoliokite pyragėlius mišinyje. Didelėje keptuvėje storu dugnu įkaitinkite aliejų ir maždaug 4 min. virkite pyragėlius, kol gražiai pagels.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*