Pyragaičiai su rozmarinu ir alyvomis
Cooking time
1
hour
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Aliejus – 2 šaukštai 2
Garstyčios – 2 šaukšteliai 2
Alyvuogės – 1/2 stiklinės 1/2
Sluoksniuota tešla – 2 iškačioti lakštai 2
Parmezano sūris – 1 stiklinė 1
Razmarinų lapai – 1 šaukštas 1
Saliamo dešra – 4 griežinėliai 4
Gaminimo eiga
- Orkaitę įkaitinkite iki 200C
- Du orkaitės padėklus ištepkite tirpintu sviestu ar aliejumi
- Į virtuvinį kombainą sudėkite alyvas, sūrį, rozmariną, saliamio dešrą, garstyčias, supilkite aliejų ir apdorokite 30 sekundžių arba tol, kol iš jų paruošite pastos
- Tešlos lakštą patieskite ant stalo, paimkite pusę alyvų pastos ir vienodo storumo sluoksniu aptepkite tešlą
- Paimkite priešingus telos kraštus ir užlenkite į vidų (lakšto kraštai turi liestis)
- Dar kartą lenkite vidun, tada perlenkite pusiau – turėsite 8 tešlos sluoksnius
- Supjaustykite 1 cm storumo griežinėliais, kuriuos nupjautu šonu viršun išdėliokite į paruoštus padėklus (nesugrūskite)
- Sulankstytą griežinėlio šoną truputį praskėskite – išeis “V” raidės formos pyragaičiai
- Kepkite 15 minučių arba tol, kol pyragaičiai bus geltonai rudi
- Vietoj mėsos faršo galima naudoti smulkiai pjaustytas krabų lazdeles su kiaušiniu, sūriu ir majonezu