Purus obuolių pyragas
Cooking time
1
hour15
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Kiaušiniai – 6 vnt 6
Miltai – 1,5 stiklinės 1,5
Obuoliai – 2-3 vnt 2-3
Cinamonas – 2 šaukšteliai 2
Cukraus pudra (apibarstymui) –
Margarinas – 150 g 150
Riebalai (skardai ištepti) –
Gaminimo eiga
- Trynius išsukam su margarinu ir cukrumi iki baltumo
- Baltymus išplakame
- Į trynius imaišome miltus, tada atsargiai įmaišome baltymus
- Tešlą dedame į reibalais ištepta skarda
- Ant viršaus dedame skiltelėmis pjaustytus ir nuluptus obuolius juos šiek teik išpaudžiame į tešlą, kad viršus būtu tolygus
- Pabarstome cinamonu ir kepame 180 – 200C, kol ismeigtas pagaliukas į tešlą išlys sausas
- Maždaug 50-60min
- Iškepus pabarstome pudra, valgome atšaldytą