Purus kumpio apkepas
Cooking time
1
hour10
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Morka – 1 vnt 1
Druska Pagal skonį –
Svogūnas – 1 vnt 1
Kiaušiniai – 2 2
Miltai – 2 šaukštai 2
Pipirai Pagal skonį –
Pienas – 2 2
Sviestas – 3 šaukštai 3
Malti džiūvėsėliai – 2 šaukštai 2
muskato riešutas Pagal skonį –
petražolės šaknis – 1 vnt 1
troškinti grybai Pusė stiklinės –
kumpis arba dešra – 200 g 200
Gaminimo eiga
- Miltus pakaitinkite svieste, įpilkite pieno, 5 – 6 minutes pavirinkite, pagardinkite ir ataušinkite
- Į ataušusią tyre sudėkite kiaušinių trynius
- Paskui ir išplaktus baltymus
- Svogūną, morką ir petražolę supjaustykite arba sutarkuokite rupia trintuve
- Kumpį arba dešrą supjaustykite kubeliais
- Susmulkintus produktus sumaišykite, įdėkite riebaus kumpio arba sviesto ir troškinkite
- Kiek patroškinus, sudėkite pjaustytus grybus
- Troškintus produktus sudėkite į sviestu išteptą formą, apipilkite išplaktu kiaušiniu, ant viršaus uždėkite sviesto gabalėlių ir apibarstykite maltais džiūvėsėliais
- Kepkite 180 – 200°C temperatūroje, kol apkepas apsitrauks rusva plutele ir iškeps (25 – 30 minučių)
- Patiekite su karštomis bulvėmis ir daržovių salotomis