Purus kumpio apkepas

Apkepai 0 comments

Purus kumpio apkepas

0.0 from 0 votes
Course: ApkepaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 

10

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Morka1 vnt 1

  • Druska Pagal skonį

  • Svogūnas1 vnt 1

  • Kiaušiniai2 2

  • Miltai2 šaukštai 2

  • Pipirai Pagal skonį

  • Pienas2 2

  • Sviestas3 šaukštai 3

  • Malti džiūvėsėliai2 šaukštai 2

  • muskato riešutas Pagal skonį

  • petražolės šaknis1 vnt 1

  • troškinti grybai Pusė stiklinės

  • kumpis arba dešra200 g 200

Gaminimo eiga

  • Miltus pakaitinkite svieste, įpilkite pieno, 5 – 6 minutes pavirinkite, pagardinkite ir ataušinkite
  • Į ataušusią tyre sudėkite kiaušinių trynius
  • Paskui ir išplaktus baltymus
  • Svogūną, morką ir petražolę supjaustykite arba sutarkuokite rupia trintuve
  • Kumpį arba dešrą supjaustykite kubeliais
  • Susmulkintus produktus sumaišykite, įdėkite riebaus kumpio arba sviesto ir troškinkite
  • Kiek patroškinus, sudėkite pjaustytus grybus
  • Troškintus produktus sudėkite į sviestu išteptą formą, apipilkite išplaktu kiaušiniu, ant viršaus uždėkite sviesto gabalėlių ir apibarstykite maltais džiūvėsėliais
  • Kepkite 180 – 200°C temperatūroje, kol apkepas apsitrauks rusva plutele ir iškeps (25 – 30 minučių)
  • Patiekite su karštomis bulvėmis ir daržovių salotomis

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*