Prėskučiai (šližikai)

Miltiniai patiekalai, Kūčių patiekalai 6 comments

Pagrindinis šv. Kūčių patiekalas – kūčiukai su aguonpieniu. Iš tiesų labai paprastas gaminimo būdas, dėl to juos iškepti galite savo namuose.

Prėskučiai (šližikai)

2.3 from 6 votes
Course: Miltiniai patiekalai, Kūčių patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

2

hours 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska 10 g.

  • Cukrus 10 g.

  • Miltai 500 g.

  • Pienas 1 stiklinė

  • Kiaušinis 1 vnt.

  • Mielės 20 g.

  • Aguonos 100 g.

Gaminimo eiga

  • Iš recepte nurodytų produktų užminkoma mielinė tešla ir pastatoma, kad pakiltų
  • Iš jos daromi voleliai, kurie supjaustomi kvadratėliais
  • Prėskučiai suberiami į miltais išbarstytą skardą ir iškepami
  • Aguonpienis: sumaltos aguonos (1 stiklinė) užpilamos virintu šaltu vandeniu, pasaldinama, įberiama prėskučių

6 Comments

  1. Anonimas

    skanu labai skanu

  2. Na į kūčiukus mano močiutė nedėdavo nei pieno nei kiaušinio. miltai, vanduo, cukrus, mielės aguonos – tai ir viskas. Juk pasninkas.

  3. Andrius

    Šiais laikais labai nedaug kas pasninko laikosi.

  4. evelina

    labai patiko mano vaikams

  5. musu seima nemegsta kietu kuciuku,o sitie kuciukai ar gaunas kieti ar minksti?

  6. seimininke

    tai kad siuolaikines aguonos kazkokios mudifikuotos netikros is ju neina padryt balto skoningo aguonu pieno kaip anksciau

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*