Prancūziškas tortas

Tortai 0 comments

Prancūziškas tortas

0.0 from 0 votes
Course: TortaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 

10

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Cukrus1 stiklinė 1

  • Kiaušiniai9 vnt 9

  • Miltai1 stiklinė 1

  • Pienas1/2 l 1/2

  • Sviestas200 g 200

  • Vanilės lazdelės (pertepimui)

  • Kiaušinių tryniai1 vnt 1

  • Abrikosų uogienė150 g 150

  • Vanilinis kremas1 pakelis 1

Gaminimo eiga

  • Užmaišyti trapią tešlą, suvynioti į polietileną ir 30 min
  • įdėti į šaldytuvą
  • Iškočioti, kad atitiktų tortinės formos dugną, ir subadyti šakute
  • Plikyta tešla: užvirti stiklinę vandens su sviestu ir žiupsneliu druskos, suberti miltus, maišyti, kol tešla atstos nuo puodo sienelių
  • Nukelti nuo ugnies
  • Nesiliaudama maišyti po vieną įmušti kiaušinius
  • Ant trapios tešlos į formą konditeriniu švirkštu išspausti storą apskritimą iš plikytos tešlos, o greta – keletą nedidelių pyragaičių
  • Įdėti į orkaitę ir kepti iki 210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje antroje nuo apačios pakopoje (kepimo metu neatidarinėti orkaitės durelių)
  • Kremas: užvirti pieną su vanile, trynius ištrinti su cukrumi ir vaniliniu kremu iš pakelio
  • Pilti į verdantį pieną ir visą laiką maišyti
  • Kremą palikti, kad atauštų
  • Baltymus išplakti ir sudėti į kremą
  • Į tešlos vidų sudėti paruoštą masę, o ant viršaus išdėlioti iškeptus pyragaičius
  • Plikytos tešlos apskritimą ir pyragaičius patepti abrikosų uogiene

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*