Porų ir perlinių kruopų sriuba su vištiena

Sriubos 0 comments

Porų ir perlinių kruopų sriuba su vištiena

5.0 from 2 votes
Course: SriubosDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Vanduo1,5 l 1,5

  • Morkos1 vnt 1

  • Petražolės2 šaukštai 2

  • Svogūnai2 vnt 2

  • Malti juodieji pipirai pagal skonį

  • Vištos šlaunelės1 vnt 1

  • Vištienos sultinys1 kubelis 1

  • Lauro lapai1 vnt 1

  • Perlinės miežinės kruopos50 g 50

Gaminimo eiga

  • Vištos šlaunelę dedame į puodą, užpilame šaltu vandeniu ir užverdame
  • Atsiradusias putas nugriebiame, įdedame vištienos sultinio kubelį arba įpilame paruošto vištienos sultinio, suberiame perlines kruopas, įdedame laurų lapą ir dar kartą užverdame
  • Sumažiname ugnį ir verdame apie 30 min
  • puodą ne visiškai uždengę
  • Suberiame sukapotus svogūnus, supjaustytus riekelėmis porus, morkas ir dar verdame apie 20 min
  • , kol daržovės suminkštėja ir išverda perlinės kruopos
  • Vištienos šlaunelę išimame iš sultinio, atvėsiname, mėsą nuimame nuo kaulų, susmulkiname ir sudedame atgal į sriubą Iš sriubos išimame laurų lapą, sriubą užkaitiname ir pasūdome
  • Pilame į pašildytas lėkštes ir tiekiame

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*