Pomidorų sriuba
Cooking time
30
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Aliejus – 1 šaukštas 1
Druska pagal skonį –
Petražolės – 4 šaukštai 4
Pomidorai – 500 g 500
Vermišeliai – 100 g 100
Sultinio milteliai – 2 šaukšteliai 2
Gaminimo eiga
- Išpjauti pomidorų vaiskočius
- Puode užvirinti 2 l vandens, apiplikyti pomidorus, išgriebti, nulieti šaltu vandeniu ir nulupti
- Makaronus išvirti pagal nurodymus ant pakuotės
- Kad makaronai nesuliptų, į vandenį įpilti šaukštą aliejaus
- Išvirusius makaronus suversti į sietą, nulieti šaltu vandeniu ir nuvarvinti
- Nuluptą svogūną ir česnako skiltelę supjaustyti mažais kubeliais
- Keptuve įkaitinti sezamų aliejų, suberti supjaustytą svogūną, česnaką bei petražoles ir šiek tiek pakepinti
- Kai pasklis petražolių aromatas, supilti 1,51 vandens, pagardinti sultinio milteliais, druska ir pipirais
- Pomidorus supjaustyti į 4 dalis, išskobti sėklas, minkštimą supjaustyti kubeliais, suversti į sriubą ir 2 minutes pavirinti
- Suversti vermišelius ir sriubą dar šiek tiek pakaitinti
- Paragauti ir, jei reikia pasūdyti