Pomidorų ir šviežių bulvių sriuba
Cooking time
40
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Petražolių lapeliai – 2 šaukštai 2
Pomidorai – 500 g 500
Sviestas – 30 g 30
Bazilikai – 1 šaukštas 1
Batonas – 4 riekės 4
Česnakai – 3 skiltelės 3
Bulvės – 3-4 vnt 3-4
Sultinys – 1,5 l 1,5
Gaminimo eiga
- Pomidorus nuplikome, nulupame odelę ir supjaustome gabaliukais
- Bulves nuskutame, nuplauname ir supjaustome kubeliais, užpilame verdančiu sultiniu, įberiame susmulkintų bazilikų, sumažiname ugnį ir verdame 30 min
- Skrebučiams batoną arba baltą duoną supjaustome kubeliais Česnaką nulupame
- Keptuvėje įkaitiname sviestą arba alyvuogių aliejų, sudedame duonos kubelius ir česnakų skilteles
- 2-3 min
- kepiname maišydami, kol skrebučiai paruduoja
- Iškepusius sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalai
- Česnaką išmetame
- Sriubą supilame į pašildytas lėkštes, įberiame skrebučių ir petražolių lapelių