Pomidorai, įdaryti kumpiu
Cooking time
1
hour
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Kiaušiniai – 2 vnt 2
Svogūnai – 1 vnt 1
Pomidorai – 8-10 vnt 8-10
Grietinė – 3 šaukštai 3
Sviestas – 2 šaukštai 2
Kumpis – 250 g 250
Sultinys – 1 stiklinė 1
Raudonieji pipirai pagal skonį (malti) –
Gaminimo eiga
- Vietoj kumpio galima naudoti neriebią dešrą, vietoj svogūno – porą
- Pomidorų vidų išgremžti, pabarstyti druska ir pipirais
- Kumpį arba dešrą sukapoti arba sumalti mėsmale
- Kapotą svogūną pakepinti svieste (imti 1 šaukštą), kol pasidarys skaidrus
- Tada kumpį, svogūną, kapotus kiaušinius ir ryžius sumaišyti su grietine
- Pomidorus prikimšti įdaro, ant kiekvieno uždėti po gabalėlį sviesto, sudėti į keptuvą arba formą, užpilti sultiniu ir 25-30 minučių kepti orkaitėje 200C temperatūroje
- Vietoj padažo galima patieksi sultinį, kuriame kepė pomidorai
- Patiekti su virtomis arba keptomis bulvėmis, salotų lapelių arba agurkų salotomis