Plekšnių filė apkepta su svogūnais, kiaušiniais, tarkuotu sūriu, kepta orkaitėje ir pagardinta citrinos sultimis.
Plekšnių filė su kiaušiniais ir sūriu
Gaminimo laikas
1
hour
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Citrinų sultys – 2 šaukštai 2
Druska – 1/2 šaukštelio 1/2
Džiūvėsėliai – 2 šaukštai 2
Fermentinis sūris – 50 g 50
Kiaušiniai – 2 vnt 2
Petražolės – 4 šaukštai 4
Plekšnių filė – 500 g 500
Sviestas – 3 šaukštai 3
Svogūnai – 2 vnt 2
Gaminimo eiga
- Plekšnių filė nuplauti, nusausinti, apibarstyti druska ir apšlakstyti citrinos sultimis.
- Svogūnus nulupti, supjaustyti smulkiais kubeliais ir apkepinti su 2 šaukštais sviesto.
- Plokščią karščiui atsparų indą ištepti sviestu.
- Filė apvolioti džiūvesėliuose ir sudėti vieną prie kitos.
- Kiaušinį išplakti, įberti petražolių, sukrėsti apkepintus svogūnus. Plakiniu užpilti žuvis, apibarstyti tarkuotu sūriu ir sviestu.
- Kepti ant vidurinio orkaitės įtvaro.
- Papuošti ir iš karto patiekti. Skanaus!
Užrašai
- Receptas 4-ioms porcijoms.