Plaktas kremas
Cooking time
20
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Cukrus – 1 stiklinė 1
Vanduo – 1 stiklinė 1
Kiaušiniai – 5 vnt 5
Želatina – 15 g 15
Citrinos – 2 vnt 2
Gaminimo eiga
- Tryniai su puse cukraus ištrinami iki purumo, supilamos išspaustos citrinų sultys, praskiestos virintu vandeniu (1 stiklinė)
- Įberiama nutarkuotų citrinų žievelių ir įpilama išbrinkinta želatina
- Viskas kaitinama ant mažos ugnies maišant apie 5 min
- , kol želatina visai ištirps ir masė sutirštės
- Maišant atvėsinama, bet neatšaldoma, kad nepradėtų stingti želatina
- Atskirai išplakami gerai atšaldyti kiaušinių baltymai su likusiu cukrumi
- Į atvėsusį kremą sudedami išplakti baltymai ir greit išmaišoma, kad būtų vientisa masė
- Kremas šaukštu sudedamas į aukštas taures, o viršus papuošiamas spalvotomis uogomis ar vaisiais iš kompoto bei uogienės