Pikantiškos obuolių salotos

Salotos, garnyrai 0 comments

Pikantiškos obuolių salotos

0.0 from 0 votes
Course: Salotos, garnyraiDifficulty: Vidutinis
Cooking time

40

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Cukrus pagal skonį

  • Majonezas2 šaukštai 2

  • Citrinų sultys1 šaukštas 1

  • Obuoliai2 vnt 2

  • Salierai200 g 200

  • Grietinė5 šaukštai 5

  • Migdolai20 g 20

  • Graikiniai riešutai20 g 20

  • Konservuoti mandarinai200 g 200

  • Mėlynosios vynuogės125 g 125

  • Aitriųjų paprikų padažas1 šaukštas 1

Gaminimo eiga

  • Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius
  • Supjaustyti plonomies skiltelėmis ir apšlakstyti citrinų sultimis, kad nepatamsėtų
  • Salierus išimti iš indelio, nuvarvinti
  • Šviežią salierą nulupti, nuplauti, supjaustyti šiaudeliais ir 10 min
  • palaikyti pasūdytame vandenyje, kad nepatamsėtų Konservuotų mandarinų skilteles nuvarvinti ir perpjauti pusiau
  • Šviežius mandarinus nulupti, išskirstyti skiltelėmis ir taip pat perpjauti pusiau
  • Vynuoges nuplauti, perpjauti pusiau, išimti kauliukus
  • Graikinius riešutus ir migdolus stambiai sukapoti
  • Viską sudėti į dubenėlį, išmaišyti
  • Į grietinę supilti majonezą, aitriųjų paprikų padažą, įberti cukraus, pagal skonį pasūdyti, išmaišyti
  • Paruoštu padažu užpilti salotas, uždengti ir 15min
  • dėti į šaldytuvą

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*