Pieno likeris
Cooking time
1
hour39
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Pienas – 1 l 1
Spiritas – 1 l 1
Citrinos – 2 vnt 2
vanilės lazdelė – 1 vnt 1
gabalinis cukrus – 1 kg 1
Gaminimo eiga
- Į trilitrinį stiklainį įdedama vanilės lazdelė, dviejų citrinų žievelės geltonasis sluoksnis ir išspaudžiamos jų sultys, sudedamas gabalinis cukrus, supilamas pienas bei spiritas
- Uždaroma plastmasiniu dangteliu ir pastatoma saulėje
- Kad cukrus ištirptų, stiklainis kelis kartus per dieną suplakamas
- Cukrui ištirpus, likeriui leidžiama nusistovėti
- Prieš vartojimą jis perkošiamas
- Likusią saldžią masę galima suvartoti tortams arba pyragams pertepti