Pieniškos įvairių kruopų sriubos.
Pieniška kruopų sriuba
Cooking time
50
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Gaminimo eiga
- Vietoj manų kruopų galima dėti 35 g
- ryžių arba perlinių kruopų, 40 g
- miežinių kruopų arba sorų
- Ryžiai apverdami verdančiame vandenyje 5-6 min
- , o soros – 2-3 min
- ir išpilami ant rėčio
- Vandeniui nubėgus, kruopos supilamos į verdantį pieną ir verdamos 25-30 min
- Perlinės kruopos užpilamos verdančiu vandeniu (3 l vandens kilogramui kruopų) ir verdamos uždengtame puode ant viryklos krašto 40-45 min
- , vėliau supilamos į verdantį pieną ir verdamos dar 20-30 min
- Manų kruopos beriamos tiesiog į maišomą verdantį pieną su vandeniu ir verdamos 15-20 min
- Miežinės kruopos beriamos tiesiog į verdantį pieną su vandeniu ir verdamos 25-30 min
- Baigiant virti sriubos pasūdomos, įdedama cukraus pagal skonį ir patiekiant – sviesto