Pieniška kruopų sriuba

Karšti patiekalai, Sriubos, Kruopų patiekalai 0 comments

Pieniškos įvairių kruopų sriubos.

Pieniška kruopų sriuba

0.0 from 0 votes
Course: Karšti patiekalai, Kruopų patiekalai, SriubosDifficulty: Lengvas
Cooking time

50

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Cukrus truputis

  • Vanduo100 g 100

  • Pienas350 g 350

  • Sviestas5 g 5

  • Manų kruopos30 g 30

Gaminimo eiga

  • Vietoj manų kruopų galima dėti 35 g
  • ryžių arba perlinių kruopų, 40 g
  • miežinių kruopų arba sorų
  • Ryžiai apverdami verdančiame vandenyje 5-6 min
  • , o soros – 2-3 min
  • ir išpilami ant rėčio
  • Vandeniui nubėgus, kruopos supilamos į verdantį pieną ir verdamos 25-30 min
  • Perlinės kruopos užpilamos verdančiu vandeniu (3 l vandens kilogramui kruopų) ir verdamos uždengtame puode ant viryklos krašto 40-45 min
  • , vėliau supilamos į verdantį pieną ir verdamos dar 20-30 min
  • Manų kruopos beriamos tiesiog į maišomą verdantį pieną su vandeniu ir verdamos 15-20 min
  • Miežinės kruopos beriamos tiesiog į verdantį pieną su vandeniu ir verdamos 25-30 min
  • Baigiant virti sriubos pasūdomos, įdedama cukraus pagal skonį ir patiekiant – sviesto

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*