Pica "Kalcioneli" su svogūnų įdaru
Cooking time
1
hour
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Kiaušiniai – 2 vnt 2
Pipirai pagal skonį –
Svogūnai – 2 vnt 2
Grietinė – 1/2 stiklinės 1/2
Alyvuogės – 130 g 130
Alyvuogių aliejus – 4 šaukštai 4
Muskato riešutai – 1/2 šaukštelio 1/2
Baltas sausas vynas – 1/2 stiklinės 1/2
Raudonieji svogūnai – 1 vnt 1
Picos tešla – 300 g 300
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite pusę kiekio aliejaus ir apie 10 min
- kepinkite jame svogūnus (porus), kol šie suminkštės
- Padidinkite ugnį, įpilkite vyno ir kaitinkite, kol mišinys pasidarys beveik sausas
- Sumažinkite ugnį, supilkite grietinėlę, įberkite pipirų, druskos, muskato riešutų
- Troškinkite tol, kol mišinys įgaus rausvą atspalvį
- Likusiu aliejumi sutepkite kepimo skardą
- Padalinkite tešlą į 2 lygias dalis
- Kepimo skardos paviršių apibarstykite miltais
- Iškočiokite abu tešlos gabalus į 25 cm skersmens paplotėlius, apibarstykite juos miltais
- Tešlos paviršių apšlakstykite trupučiu aliejaus
- Sudėkite gautą įdarą ant tešlos paplotėlių taip, kad įdaras būtų išdėstytas ant vienos paplotėlio pusės (kitą paplotėlio pusę palikite tuščią)
- Tešlos kraštus sudrėkinkite vandeniu, po to perlenkite tešlą taip, kad įdaras atsidurtų lyg voke
- Tešlos kraštus atidžiai sulipinkite šakute
- Sudėkite tešlą į kepimo skardą, ištepkite kiaušiniu ir peiliu padarykite 2 – 3 įpjovas, kad įdaras galėtų “kvėpuoti”
- Kepkite 20 minučių orkaitėje (220 laipsnių)
- Papuoškite alyvuogių puselėmis