Pica "Kalcioneli" su svogūnų įdaru

Picos 0 comments

Pica "Kalcioneli" su svogūnų įdaru

0.0 from 0 votes
Difficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Kiaušiniai2 vnt 2

  • Pipirai pagal skonį

  • Svogūnai2 vnt 2

  • Grietinė1/2 stiklinės 1/2

  • Alyvuogės130 g 130

  • Alyvuogių aliejus4 šaukštai 4

  • Muskato riešutai1/2 šaukštelio 1/2

  • Baltas sausas vynas1/2 stiklinės 1/2

  • Raudonieji svogūnai1 vnt 1

  • Picos tešla300 g 300

Gaminimo eiga

  • Įkaitinkite pusę kiekio aliejaus ir apie 10 min
  • kepinkite jame svogūnus (porus), kol šie suminkštės
  • Padidinkite ugnį, įpilkite vyno ir kaitinkite, kol mišinys pasidarys beveik sausas
  • Sumažinkite ugnį, supilkite grietinėlę, įberkite pipirų, druskos, muskato riešutų
  • Troškinkite tol, kol mišinys įgaus rausvą atspalvį
  • Likusiu aliejumi sutepkite kepimo skardą
  • Padalinkite tešlą į 2 lygias dalis
  • Kepimo skardos paviršių apibarstykite miltais
  • Iškočiokite abu tešlos gabalus į 25 cm skersmens paplotėlius, apibarstykite juos miltais
  • Tešlos paviršių apšlakstykite trupučiu aliejaus
  • Sudėkite gautą įdarą ant tešlos paplotėlių taip, kad įdaras būtų išdėstytas ant vienos paplotėlio pusės (kitą paplotėlio pusę palikite tuščią)
  • Tešlos kraštus sudrėkinkite vandeniu, po to perlenkite tešlą taip, kad įdaras atsidurtų lyg voke
  • Tešlos kraštus atidžiai sulipinkite šakute
  • Sudėkite tešlą į kepimo skardą, ištepkite kiaušiniu ir peiliu padarykite 2 – 3 įpjovas, kad įdaras galėtų “kvėpuoti”
  • Kepkite 20 minučių orkaitėje (220 laipsnių)
  • Papuoškite alyvuogių puselėmis

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*