Pica "Kalcioneli" su šviežiais kopūstų lapais
Cooking time
1
hour
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Kiaušiniai – 1 vnt 1
Pipirai pagal skonį –
Svogūnai – 2 vnt 2
Alyvuogių aliejus – 3 šaukštai 3
Česnakai – 2 vnt 2
Konservuoti pomidorai – 440 g 440
Picos tešla – 300 g 300
Gūžiniai kopūstai – 500 g 500
Džiovintas mairūnas – 1/2 šaukštelio 1/2
Gaminimo eiga
- Iš kopūsto išpjaukite kotelį (jo neprireiks)
- Gerai nuplaukite kopūsto lapus, juos sudėkite į platų puodą, užpilkite trupučiu vandens (vanduo turi šiek tiek apsemti lapus) ir virkite 10 – 15 minučių, kol lapai suminkštės
- Nupilkite vandenį ir smulkiai supjaustykite kopūsto lapus
- Puode įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, sudėkite svogūnus ir kepkite, kol svogūnai suminkštės
- Supjaustykite pomidorus ir česnakus ir sudėkite juos į puodą
- Įdėkite mairūno, druskos ir pipirų
- Mišinį kaitinkite ant ugnies apie 20 minučių, kol jis sutirštės
- Aliejumi sutepkite dvi kepimo skardas
- Tešlą padalinkite į dvi lygias dalis
- Iškočiokite abu tešlos gabalus į 25 cm skersmens paplotėlius, apibarstykite juos miltais
- Tešlos paviršių apšlakstykite trupučiu aliejaus
- Sudėkite gautą įdarą ant tešlos paplotėlių taip, kad įdaras būtų išdėstytas ant vienos paplotėlio pusės (kitą paplotėlio pusę palikite tuščią)
- Tešlos kraštus sudrėkinkite vandeniu, po to perlenkite tešlą taip, kad įdaras atsidurtu lyg voke
- Tešlos kraštus atidžiai sulipinkite šakute
- Sudėkite tešlą į kepimo skardą, ištepkite kiaušiniu ir peiliu padarykite 2 – 3 įpjovas, kad įdaras galėtų “kvėpuoti”
- Kepkite 20 minučių orkaitėje (220 laipsnių)
- Iškeptą patiekalą papuoškite pomidorais ir mairūnu