Pica "Kalcioneli" su šviežiais kopūstų lapais

Picos 0 comments

Pica "Kalcioneli" su šviežiais kopūstų lapais

0.0 from 0 votes
Difficulty: Vidutinis
Cooking time

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Kiaušiniai1 vnt 1

  • Pipirai pagal skonį

  • Svogūnai2 vnt 2

  • Alyvuogių aliejus3 šaukštai 3

  • Česnakai2 vnt 2

  • Konservuoti pomidorai440 g 440

  • Picos tešla300 g 300

  • Gūžiniai kopūstai500 g 500

  • Džiovintas mairūnas1/2 šaukštelio 1/2

Gaminimo eiga

  • Iš kopūsto išpjaukite kotelį (jo neprireiks)
  • Gerai nuplaukite kopūsto lapus, juos sudėkite į platų puodą, užpilkite trupučiu vandens (vanduo turi šiek tiek apsemti lapus) ir virkite 10 – 15 minučių, kol lapai suminkštės
  • Nupilkite vandenį ir smulkiai supjaustykite kopūsto lapus
  • Puode įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, sudėkite svogūnus ir kepkite, kol svogūnai suminkštės
  • Supjaustykite pomidorus ir česnakus ir sudėkite juos į puodą
  • Įdėkite mairūno, druskos ir pipirų
  • Mišinį kaitinkite ant ugnies apie 20 minučių, kol jis sutirštės
  • Aliejumi sutepkite dvi kepimo skardas
  • Tešlą padalinkite į dvi lygias dalis
  • Iškočiokite abu tešlos gabalus į 25 cm skersmens paplotėlius, apibarstykite juos miltais
  • Tešlos paviršių apšlakstykite trupučiu aliejaus
  • Sudėkite gautą įdarą ant tešlos paplotėlių taip, kad įdaras būtų išdėstytas ant vienos paplotėlio pusės (kitą paplotėlio pusę palikite tuščią)
  • Tešlos kraštus sudrėkinkite vandeniu, po to perlenkite tešlą taip, kad įdaras atsidurtu lyg voke
  • Tešlos kraštus atidžiai sulipinkite šakute
  • Sudėkite tešlą į kepimo skardą, ištepkite kiaušiniu ir peiliu padarykite 2 – 3 įpjovas, kad įdaras galėtų “kvėpuoti”
  • Kepkite 20 minučių orkaitėje (220 laipsnių)
  • Iškeptą patiekalą papuoškite pomidorais ir mairūnu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*