Pica "Kalcioneli" su brokoliais
Cooking time
50
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Kiaušiniai – 1 vnt 1
Pipirai pagal skonį –
Fermentinis sūris – 250 g 250
Krapai (smulkinti) –
Picos tešla – 300 g 300
Džiovinti krapai – 1 šaukštelis 1
Alyvuogių alieju – 1 šaukštas 1
Brokolių kopūstai – 380 g 380
Gaminimo eiga
- Brokolius 2 min
- palaikykite verdančiame vandenyje
- Nupilkite verdantį vandenį ir apliekite šaltu vandeniu
- Brokolius supjaustykite stambiais gabaliukais
- Ištepkite dvi kepimo skardas
- Į tešlą įmaišykite džiovintų krapų taip, kad tešla kartu su krapais sudarytų vientisą masę
- Pasidalinkite tešlą į dvi vienodas dalis
- Abu tešlos gabalus iškočiokite į 25 cm skersmens paplotėlius, pabarstykite juos miltais, apšlakstykite aliejumi
- Brokolius paskirstykite ant paplotėlių taip, kad viena paplotėlių pusė liktų tuščia
- Paviršių apiberkite dviem trečdaliais sūrio, užberkite druskos ir pipirų
- Tešlos kraštus sudrėkinkite vandeniu, po to perlenkite tešlą taip, kad įdaras atsidurtų perlenktos tešlos viduryje
- Tešlos kraštus gerai sulipinkite šakute
- Sudėkite kalcioni į kepimo skardas, aptepkite plaktu kiaušiniu ir apibarstykite likusiu sūriu
- Kepkite karštoje (220 laipsnių) orkaitėje 20 minučių, kol tešla apskrus
- Prieš patiekdami papuoškite krapais
Visai nieko 😉