Pertrinta šparagų šaltsriubė
Cooking time
1
hour
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Grietinėlė – 250 ml 250
Jogurtas – 80 g 80
Citrinų sultys – 1 pakelis 1
Sviestas – 40 g 40
Svogūnų laiškai – 5 vnt 5
Šparaginės pupelės – 500 g 500
Baltas vynas – 2 šaukštai 2
Gaminimo eiga
- Nuvalykite šparagus, lupenas ir nuopjovas virkite ¾ l vandens, 10 min
- Nuovirą perkoškite
- Šparagų viršūnėles nupjaukite (-3 cm), 5 min
- virkite nuovire, po to išgriebkite
- Likusius šparagus smulkiai supjaustykite
- Šparagų gabalėlius, sviestą, vyną ir 1/8 l grietinėlės supilkite į nuovirą ir virkite 30 min
- Pertrinkite per sietelį, atvėsinkite
- Pertrintą sriubą suplakite su jogurtu, paskaninkite citrinų sultimis ir pasūdykite
- Gerai suplakite su 1/8 l grietinėlės, pusę masės sukrėskite į sriubą ir išmaišykite
- Šaltą sriubą patiekite su šparagų viršūnėlėmis, papuoškite plakta grietinėle ir svogūnų laiškais
- Tai gardi, šalta ir tiršta sriuba, kuria galima mėgautis šiltą vasaros dieną
- Labai svarbu, kad šaltsriubė būtų atvėsinta uždengtame inde
- Taip šparagų skoniui nepakenks joks pašalinis kvapas