Pertrinta šparagų šaltsriubė

Sriubos 0 comments

Pertrinta šparagų šaltsriubė

0.0 from 0 votes
Course: SriubosDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Grietinėlė250 ml 250

  • Jogurtas80 g 80

  • Citrinų sultys1 pakelis 1

  • Sviestas40 g 40

  • Svogūnų laiškai5 vnt 5

  • Šparaginės pupelės500 g 500

  • Baltas vynas2 šaukštai 2

Gaminimo eiga

  • Nuvalykite šparagus, lupenas ir nuopjovas virkite ¾ l vandens, 10 min
  • Nuovirą perkoškite
  • Šparagų viršūnėles nupjaukite (-3 cm), 5 min
  • virkite nuovire, po to išgriebkite
  • Likusius šparagus smulkiai supjaustykite
  • Šparagų gabalėlius, sviestą, vyną ir 1/8 l grietinėlės supilkite į nuovirą ir virkite 30 min
  • Pertrinkite per sietelį, atvėsinkite
  • Pertrintą sriubą suplakite su jogurtu, paskaninkite citrinų sultimis ir pasūdykite
  • Gerai suplakite su 1/8 l grietinėlės, pusę masės sukrėskite į sriubą ir išmaišykite
  • Šaltą sriubą patiekite su šparagų viršūnėlėmis, papuoškite plakta grietinėle ir svogūnų laiškais
  • Tai gardi, šalta ir tiršta sriuba, kuria galima mėgautis šiltą vasaros dieną
  • Labai svarbu, kad šaltsriubė būtų atvėsinta uždengtame inde
  • Taip šparagų skoniui nepakenks joks pašalinis kvapas

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*