Pertrinta morkų ir žaliųjų žirnelių sriuba
Cooking time
40
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Svogūnas – 1 vnt 1
Miltai – 2 šaukštai 2
Grietinėlė – 0,5 stiklinės 0,5
Morkos – 3 vnt 3
Petražolės pagal skonį –
Sviestas – 2 šaukštai 2
Sultinys – 1 1
Pyragas – 200 g 200
žalieji žirneliai – 300 g 300
tryniai – 2 vnt 2
Gaminimo eiga
- Morkos nuskutamos, supjaustomos, užpilamos trupučio sultinio ir šutinamos
- Joms išvirus, pridedama pakepintų svogūnų, žaliųjų žirnelių, , pakepintų atskiestų miltų, pasūdoma ir dar truputį pašutinama
- Paskui pertrinama pro sietą, atskiedžiama iki norimo tirštumo likusiu sultiniu, užvirinama, sudedamas sviestas, užbalinama grietinėle, suplakta su kiaušinių tryniais, ir išmaišoma
- Iš pyrago paruošiami skrebučiai, kurie patiekiami atskirai prie sriubos
- Sriuba apibarstoma žalumynais
l.jau daug darbo su ja…